Ezt a 62000-res egyszeri anyasági támogatás ugye csak annak találták ki aki rá van szorulva? Ha nekem semmi szükségem nincs rá, akkor nem kell megjelennem a védőnőnél pecsétgyűjtésre, igaz?
Remélem kamu kérdés, nem sok ilyen hülye ember van, mint a Kérdező.
A védőnők mind főiskolán végzett diplomás emberek, másképp nem is lehetnének védőnők. Lemondhatod a szolgáltatást, de akkor a gyermekvédelem fog párszor zaklatni, mert átkerülsz hozzájuk. Az jobb?
Területileg illetékes védőnőhöz kötelező elmenni.
Egyébként ha havi egyszer nincs 10 perced a védőnőre, akkor a gyerekedet ki fogja nevelni, veled mi lesz? Vagy dadája lesz szegénynek? Már most sajnálom?
A pecsétet a doki adja a pénzt pedig te igényeled, ha nem adod majd le a papírt nem kapod meg a támogatàst ez nem kötelező.
Nekem a védőnő nem járt a nyakamra nekem kellett menni havi 1* kb 50perc volt az egész. Hozzànk egyszer jött miutàn haza jöttünk. Viszont ellátott hasznos tanácsokkal. De ha te nem akarsz jàrni hozzá sztm nem kötelező de hasznos lehet.
4 db terhesgondozáson kell részt venni. Az orvosi és a védőnői IS annak számít. Nekem senki nem pecsételt semmit (már az elején elhagytam a könyve)t, hanem szülés után írt a doki egy papírt pecséttel.
Ezt adtam be és ennyi.
A védőnői szolgáltatásról le is lehet hivatalosan mondani. Nincs összefüggés az anyasági és a védőnő között. A védőnőt IS elfogadják, de önmagában az orvos is elég.
A védőnő főiskolán végez, és bár vannak közülük, akik nem jók a szakmájukban (mint mindenhol máshol) nagy segítség tudnak lenni. Nem éreztem úgy, hogy a nyakamra jár (havonta jött, 2 éves kor után meg még ritkábban), elbeszélgettünk a gyerek fejlődéséről, etetéséről, terhesség alatt a vizsgálatokról, szülésről, vérnyomást mért, vizeletet nézett (amire a választott orvosomnak már nem volt kapacitása), súlyt mért... Nem paráztatott be soha, de rendelkezésemre állt, ha segítség kellett.
Azt sem tudod, milyen ember a védőnőd, de már előítéleteket gyártasz. Lehet, hogy kedves, segítőkész. Nem ellenőrizni jár, hanem segíteni, és figyelni a gyerkőcöt. Az anyasági nem a pecsétek után jár. Az jár mindenkinek, de ha valaki annyira nem veszi a fáradtságot, hogy a saját, és gyereke érdekében elmenjen 4 alkalommal tanácsadásra, attól megvonják.
Kb. 10-15 percet töltöttem nála alkalmanként, az első találkozó volt hosszabb, mert volt anamnézis is. Meg sok kérdésem. Időpontra mentem.
Szintén vállalkozó, drága idejű anyuka
Nem mellesleg, elég irritáló volt a megnyilvánulásod.
Na ez a baj vele, hogy 5 perc a jelenés a védőnőnél. 5 perc alatt mit tud elmondani? Hallom, az orvos is eltud mindent intézni, szóval...
Az odajutás több idő, mint maga az a két pislogás amíg elmondja a tankönyvet, amit megtanult az egyetem alatt a gyereknevelésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!