Ezt a 62000-res egyszeri anyasági támogatás ugye csak annak találták ki aki rá van szorulva? Ha nekem semmi szükségem nincs rá, akkor nem kell megjelennem a védőnőnél pecsétgyűjtésre, igaz?

Figyelt kérdés
Vállalkozóként nem nagyon tolerálnám, ha a védőnőnél ücsörgéssel kéne tölteni a drága időmet. Az orvos pedig mindenben tájékoztat és nem mellesleg neki jobban hiszek, mint egy tanfolyamot végzett alacsony IQ-snak. Ráadásul hallottam, hogy az ember nyakára is jár és, hogy csak azért van, hogy minden jelenés után beparáztasson, meg is értem, hogy külföldön nincs is ilyen!
2014. okt. 8. 20:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%

Remélem kamu kérdés, nem sok ilyen hülye ember van, mint a Kérdező.

A védőnők mind főiskolán végzett diplomás emberek, másképp nem is lehetnének védőnők. Lemondhatod a szolgáltatást, de akkor a gyermekvédelem fog párszor zaklatni, mert átkerülsz hozzájuk. Az jobb?

Területileg illetékes védőnőhöz kötelező elmenni.

Egyébként ha havi egyszer nincs 10 perced a védőnőre, akkor a gyerekedet ki fogja nevelni, veled mi lesz? Vagy dadája lesz szegénynek? Már most sajnálom?

2014. okt. 8. 21:21
 12/30 anonim ***** válasza:

A pecsétet a doki adja a pénzt pedig te igényeled, ha nem adod majd le a papírt nem kapod meg a támogatàst ez nem kötelező.

Nekem a védőnő nem járt a nyakamra nekem kellett menni havi 1* kb 50perc volt az egész. Hozzànk egyszer jött miutàn haza jöttünk. Viszont ellátott hasznos tanácsokkal. De ha te nem akarsz jàrni hozzá sztm nem kötelező de hasznos lehet.

2014. okt. 8. 21:27
 13/30 anonim ***** válasza:
Bocsi 5 perc volt...
2014. okt. 8. 21:28
 14/30 anonim ***** válasza:

4 db terhesgondozáson kell részt venni. Az orvosi és a védőnői IS annak számít. Nekem senki nem pecsételt semmit (már az elején elhagytam a könyve)t, hanem szülés után írt a doki egy papírt pecséttel.

Ezt adtam be és ennyi.

A védőnői szolgáltatásról le is lehet hivatalosan mondani. Nincs összefüggés az anyasági és a védőnő között. A védőnőt IS elfogadják, de önmagában az orvos is elég.

2014. okt. 8. 23:50
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
11es nem mennek a gyermekvédelmisek...ezzel csak szeretitek rémisztgetni az embert...én is lemondtam, a kutya nem foglalkozott vele...az a fontos, hogy az oltásokat kapja a háziorvosnál és a háziorvos végzi a jelentést, hogy rendszeresen látta a gyereket
2014. okt. 8. 23:52
 16/30 anonim ***** válasza:
25%
orvosi pecsét is elég az anyaságihoz. ha a dokid méri a vérnyomásod,súlyod,ellenőrzi időnként a pisidet, kiállít minden beutalót,akkor elég csak hozzá is járni sztem.
2014. okt. 9. 06:59
 17/30 anonim ***** válasza:

A védőnő főiskolán végez, és bár vannak közülük, akik nem jók a szakmájukban (mint mindenhol máshol) nagy segítség tudnak lenni. Nem éreztem úgy, hogy a nyakamra jár (havonta jött, 2 éves kor után meg még ritkábban), elbeszélgettünk a gyerek fejlődéséről, etetéséről, terhesség alatt a vizsgálatokról, szülésről, vérnyomást mért, vizeletet nézett (amire a választott orvosomnak már nem volt kapacitása), súlyt mért... Nem paráztatott be soha, de rendelkezésemre állt, ha segítség kellett.

Azt sem tudod, milyen ember a védőnőd, de már előítéleteket gyártasz. Lehet, hogy kedves, segítőkész. Nem ellenőrizni jár, hanem segíteni, és figyelni a gyerkőcöt. Az anyasági nem a pecsétek után jár. Az jár mindenkinek, de ha valaki annyira nem veszi a fáradtságot, hogy a saját, és gyereke érdekében elmenjen 4 alkalommal tanácsadásra, attól megvonják.

Kb. 10-15 percet töltöttem nála alkalmanként, az első találkozó volt hosszabb, mert volt anamnézis is. Meg sok kérdésem. Időpontra mentem.

Szintén vállalkozó, drága idejű anyuka

Nem mellesleg, elég irritáló volt a megnyilvánulásod.

2014. okt. 9. 09:20
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon beképzelt vagy kedves kérdező. Kerülhetsz még olyan helyzetbe, hogy összeteszed a két kezed még kevesebb összegért is. Szégyelld magad!!
2014. okt. 9. 12:29
 19/30 A kérdező kommentje:

Na ez a baj vele, hogy 5 perc a jelenés a védőnőnél. 5 perc alatt mit tud elmondani? Hallom, az orvos is eltud mindent intézni, szóval...

Az odajutás több idő, mint maga az a két pislogás amíg elmondja a tankönyvet, amit megtanult az egyetem alatt a gyereknevelésről.

2014. okt. 9. 15:17
 20/30 anonim ***** válasza:
hát, én kezdő kismamaként ittam minden szavát, egyébként, kedves és okos, viszont nincs még gyereke. mégis több gyerekkel foglalkozik, babamasszázst is tart és sokat tudott segiteni mikor majdnem elapadt a twjem, es amikor hasfajos volt a baba. persze 5 perc alatt is lerendezhettuk volna egymast, de ha o nem lenne, valoszinuleg mar nem szoptatnek.
2014. okt. 9. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!