Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed kérdésben kaphatok Tanácsot?

Gyed kérdésben kaphatok Tanácsot?

Figyelt kérdés

Kisfiam most töltötte a 3-mat Márciusban,2évig Gyeden voltam majd ugye Gyes-en.Március 03.-mal visszamentem dolgozni részmunkaidőben, ami 64.000 alapbérrel kezdődött egészen Szept.-ig,amikor ugyanis 96.000 lett az alapbérem.Második Gyermeket tervezünk,ilyenkor hogy számítják a majdani Tgyás illetve Gyed összegét?

Előre is Köszönöm

2014. okt. 7. 14:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Csak a mostani szabályokat tudom írni, az hogy mi lesz majd, nem lehet tudni. Tehát a jelenlegi szabályozás szerint, mivel már ebben az évben van legalább 180 munkabérrel ellátott napod, ha jövőre szülnél, akkor az idei béred alapján számítanák az ellátásodat.
2014. okt. 7. 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, jelenleg úgy van, ha jövőre szülnél, akkor az idei átlagbéred lenne az alap. Vagyis a 64 ezres béred is beleszámítana és a 96 ezres is, ebből lenne egy átlag, ami a tgyás és gyed alapja lenne.

Viszont jan.1-től állítólag ismét lesznek változások.

2014. okt. 7. 20:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm Szépen!

Mégy annyi kérdésem lenne,hogy a Szülés kiírásának időpontjától számítják az előző Évet??

2014. okt. 9. 14:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Tehát, h 2015-ben igényelsz tgyást, és 2014 évben volt 180 bérezett napod, akkor a 2014 évet veszik figyelembe.
2014. okt. 9. 21:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem. Vagy a tgyás igénylésének a napjától vagy attól a naptól, amelyik nap megszülsz.
2014. okt. 9. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!