Jár a gyed megbízásos munka után?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy jár-e nekem a gyed ha a munkámat 1 évig megbízásos szerződéssel láttam el (munkabért ugye nem kaptam) ezalatt viszont egyetemre jártam nappali képzésre, majd átmentem levelező képzésre és még 3 hónapig bejelentett minimálbérrel végeztem a fent említett munkát(ez már megszűnt júniusban). Szeptembertől okj- s képzésen is részt veszek ami januárig tart (nem munkaügyis)
Tehát a tanulmányok, illetve a megbizásos alapú munka beleszámítanak a gyedbe?
Az attól függ, mennyi volt a megbízási díj.
És az egyetemen van 2 befejezett féléved nappalin?
De ha csak tervezitek, akkor lehet, nem is fog beleszámítani, mert lehet, hogy csak 2 év múlva szülsz...
Tehát a megbízásos szerződésre te semmi pénzt nem kaptál? Ingyen dolgoztál? Akkor az nem számít bele a gyedbe.
Ha a szülést megelőző 2 évben van 2 befejezett féléved az egyetemen (nappalin), akkor jogosult vagy diplomás gyedre. Ezt minimálbérből számolják, és a gyerek 1 éves koráig jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!