Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ez mennyire megoldható a...

Ez mennyire megoldható a MÁK-nál, sos?

Figyelt kérdés

A Párom munkahelyén elég rossz a helyzet, van egy egy éves gyermekünk. Azt találtuk ki, hogy elmegy ő helyettem a gyerekünkkel gyed-re, utána gyesre, én pedig a kicsivel, akit nem sokára szeretnénk táppénzre. Utána pedig a szokásos gyed, gyes. Létezik ilyen, hogy egyik gyerekkel apuka van papíron itthon a másikkal meg az anyuka? Vagy megy munkanélkülire, de akkor sajnos nem tudunk vállalni a második gyermeket.

Köszönöm!

2014. szept. 3. 08:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként az elmúlt időszakban több ilyen hasonló szituációs kérdés volt, tehát hogy a nagyobbra nem az anya, hanem apa, vagy nagymama igényelte a gyest, és jön a tesó. És mindannyiszor az volt a válasz, hogy a nagyobbra csak akkor tudják igénybe venni a kicsi születése után, ha az anya igényli meg. Mert ugye a születéstől kezdve már otthon van a picivel, akkor már a nagyobbal is, akkor más nem lehet már vele gyesen. Érdekes, azoknál a kérdéseknél ezt senki nem kérdőjelezte meg. Azért kicsit nonszensz, hogy a Józsikával apa marad otthon, a Julcsikát meg anyuci nevelgeti ugyanabban a háztartásban, egy időben, dolgozni meg nuku...
2014. szept. 3. 13:08
 12/16 anonim ***** válasza:
66%
Off, a törvény is egy jogszabály, mint ahogy az önkormányzati rendelet, kormány rendelet, miniszteri rendelet stb.
2014. szept. 3. 17:07
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

de, keresd csak meg. Én nem keresem, mert tudom, mi jár, kinek, mikor és mikor nem.

Bármennyire nem hiszitek el, még arra is van lehetőség, hogy anya otthon van ellátáson egy gyerekkel, másikra meg apa megy gyápra, pedig hm, hát anya is otthon van.

2014. szept. 3. 20:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Táppénzen lehet anya, amíg apa GYED-en van, de a másik gyerek megszületése után nem.

GYES igénylőlapon is fel van tüntetve: "Tudomásul veszem, hogy a gyermekgondozási segély jogosultságomat érintő változásokat a folyósító szerv részére 15 napon belül írásban bejelentem, így különösen:

d) ha az ellátásra jogosult a gyermeket egyéves kora előtt napközbeni ellátását biztosító intézményben helyezi el, vagy ha házastársa, élettársa terhességi-gyermekágyi segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesül, illetve nagyszülő esetén, ha a gyermek a IV.24. pontban foglaltaktól eltérően kerül intézményben elhelyezésre.

Be kell jelenteni, mert onnan nem jár.

2014. szept. 3. 20:46
 15/16 anonim ***** válasza:
53%

"de, keresd csak meg. Én nem keresem, mert tudom, mi jár, kinek, mikor és mikor nem. "

Akkor rosszul tudod. :) Ehhez nem tudok a továbbiakban mit hozzá fűzni. Keresni nem fogok én semmit, van jobb dolgom is. Ha téged viszonyt ennyire érdekel ez a téma, akkor bizonyítsd be te az igazad.

2014. szept. 3. 22:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Minek szül olyan ember, aki még a gyerek kibújása előtt azon gondolkodik, hogy lehetne csalni az ország kárára? Vetesd el, szaladgál itt elég selejt.
2014. szept. 21. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!