2 évvel ezelőtti 2 havi nyári munkámat is beszámítják?
Február 7-re vagyok kiírva.
2012-ben volt 2 havi bejelentett munkaviszonyom.
A táppénzbe ezt is beszámítják vagy a szülést megelőző két évet?
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg táppénzen vagyok, dokim kiírt.
Azt mondták bent a munkahelyemen, hogy egy hónap hiányzik ahhoz, hogy végig itthon maradhassak. Sajnos nagyon rosszul viselem a terhességet :(
El is felejtettem, hogy én 2012 nyarán dolgoztam 2 hónapot parton és nem tudom ez beleszámít esetleg és így nem kell aggódnom ez miatt
2015. febr. 7-re vagy kiírva. A szülést megelőző 2 évben kell lenni 365 biztosított napnak legalább, a tgyáshoz és gyedhez. Vagyis 2013.febr.7-2015.febr.7. között nézik, vagyis a szülés napjától visszafele 2 éven belül.
A táppénzbe nem, nem számítják bele, ha most 1 hónap hiányzik, akkor 1 hónapot dolgoznod kell vagy menj 28 nappal korábban tgyásra, ha így megoldható. A táppénzen töltött idő beleszámít a 365 biztosított napba. Ha idén nincs 180 bérezett napod és a szülés napjától visszafele sem lesz 180 bérezett napod, akkor a szerződés szerinti béred lesz a tgyás alapja vagy max. a minimálbér kétszerese, ha több a bruttód, mint a minimálbér kétszerese.
A 2012-es jövedelmed és munkaviszonyod neked már semmit sem számít, hisz a 2 éven belül is kiesik.
Köszönöm a válaszokat.
Nem diák munka volt mert 28 éves vagyok így nem lehetett :)
A jelenlegi és a mostani munkám között 4 nap volt az "átfutás" :)
Nem az én hibámból volt, nem azért mert nem dolgoztam hanem mert a volt főnököm napi bejelentésre rakott az első fél évben majd utána 3 hónap rendes bejelentés alapján dolgoztam.
Tavagy okt 8-tól idén jan 31-ig. A modtani munkahelyemre febr 4-én írtam alá a szerződést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!