TGYÁS/GYED alatti munkavégzésre vonatkozó szabályozás?
Jelenleg még TGYÁS alatti szülési szabadságon vagyok, ami ugye később fizetés nélküli szabadságra módosul. Alkalmazotti jogviszonyról van szó.
Emellett a családi Bt-nkben kültagként szerepelek. Most adódott egy projektlehetőség, amit gyerek mellett is tudnék végezni, a Bt nevében.
Hogy szól erről a jogi szabályozás, főleg a munkáltatóm szempontjából? Okozhat bármilyen problémát, ha ez a munkáltató tudomására jut?
A gyerek 1 éves kora előtt nem végezhetsz munkát csak akkor, ha lemondod a TGYÁS-t, GYED-et.
Nem a munkáltatónál bukik ki először, hanem a NAV fog érdeklődni utánad, ez biztos.
A Bt régóta működik, apám a beltag. Eddig esetileg segítettem be neki, ha külföldi ügyfele volt - mivel ő nem beszél angolul. A munkát hivatalosan most is a Bt végezné, nem én magánszemélyként.
Ebben az esetben is vonatkozik a tilalom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!