Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nagy bajban vagyok, tényleg...

Nagy bajban vagyok, tényleg nem jár így se családi se semmi?

Figyelt kérdés
Kiderült hogy nem érvényes 2 éve a Tb-ém márciusban. Elmentem elintézni, ott kitöltöttünk egy papírt hogy benn voltam intézkedni, a következő orvosi vizsgálaton már érvényes volt a TB-ém pedig egy centet sem fizettem be. Sajnos egyedül álló vagyok, nincsen pénzem fizetni, terhes vagyok, és ha nem kapok ilyeneket hogy családi meg hasonlók nem tudom mi lesz :( De akkor sem tudom befizetni a tartozásom :( Mit csináljak?
2014. aug. 14. 19:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkor végrehajtásra adja a NAV. Családi+gyesből nem lehet gyereket nevelni.

Ha eddig nem volt biztosításod, akkor nem dolgoztál, nem fizettek utánad járulékot, csak gyest kaphatsz ami 25650 + családi ami 12200

2014. aug. 14. 20:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Családi pótlék és gyes alanyi jogon jár, az nem függ semmitől. De eddig miből éltél? Gyerektartást kérhetsz az apától, de ez nem lesz elég arra, hogy megélj...
2014. aug. 14. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:

ezek szerint méltányossági tb-t kaptál most szülésig

a gyes alanyi jogon jár, vele együtt a tb is a gyerek 3 éves koráig

Nem tudják behajtani rajtad, de az is lehet hogy eltekintenek tőle mivel valószínű orvosnál sem voltál

Én is hasonlóan jártam, bár nekem másfél év után derült ki, de nem is voltam orvosnál úgyhogy elengedték a tartozást

2014. aug. 14. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!