Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan számít bele a nyugdíjba...

Hogyan számít bele a nyugdíjba a gyes?

Figyelt kérdés
11,5 évet voltam összesen gyesen.Ez 11,5 ledolgozott évnek számít?Mert ha nem akkor én kb 70 évesen mennék nyugdíjba?

2014. aug. 8. 13:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Maximálva van. Anyu négyünkkel összesen 12 évet volt otthon. A 40 éves korkedvezményes nyugdíjba szerette volna beszámoltatni. A 12 évből 8-at számoltak el neki, vagyis legkorábban 4 év múlva 61 évesen mehet nyugdíjba. De van életkor is, azt hiszem 65 éves korban mindenképpen jár már a nyugdíj.
2014. aug. 8. 13:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.Akkor összesen 13 évem van meg.És még kell 27 év.tehát 67 lennék...

Azta...Édesanyám 20 évvel ezelőtt 51 évesen ment korkedvezménnyel nyugdíjba.Jaj bocs csak magmban agyalok.

Valami jó munkahelyet kellene keresnem...)

2014. aug. 8. 13:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem. nem 65 éves korodban mindenképpen elmehetsz. De lehet , hogy előbb is, nem tudom, hogy most a nőknél mennyi a nyugdíjkorhatár.
2014. aug. 8. 13:21
 4/4 Dudok Andrásné ***** válasza:
Ezen kár még agyalnod!Ma a gyes minden éve beleszámit a szolgålati időbe.A munkaviszonyba viszont max.8 évet.Igen előfordulhat,hogy mire odaérsz 70 év lesz a nyugdijkorhatår.
2014. aug. 9. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!