Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tartósan beteg kisfiút nevelek...

Tartósan beteg kisfiút nevelek. Gyesen vagyok. A volt háziorvosom azt mondta, hogy mivel nem munkahelyről, hanem önkormányzati segélyről mentem gyesre, így ez nem számít bele a nyugdíjba. Igaz ez?

Figyelt kérdés

2013. dec. 6. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem,de önmagában a gyes nagyon kevés összeg így ha beleszámít is sokat nem oszt.
2013. dec. 6. 13:26
 2/6 anonim ***** válasza:
A gyes-ből, teljesen mindegy, hogy miért vagy gyesen, abból vonnak nyugdíjjárulékot. Akár ha valaki azért van gyes-en, mert lejárt neki a gyed, akár akkor, ha eleve gyesen volt 3 évig, teljesen mindegy, a gyes-ből vonnak le nyugdíjjárulékot, így beleszámít a nyugdíjba. Az tény, hogy nem nagy összeg, de gondolom nem is ezért kérdezed, hanem az évek miatt.
2013. dec. 6. 13:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen az évek miatt kérdeztem, mert 10 év az 10 év.
2013. dec. 7. 11:04
 4/6 Dudok Andrásné ***** válasza:
Gondolom még fiatal vagy, addig annyi minden változik.A mostani állás szerint a szolgálati időbe minden beleszámit amiből nyugdijjárulékot fognak.Persze a segély nem!De a 10 évet irod, azt mire érted?Mert a szolgálati időbe beszámit de a munkaviszonyba csak 8 évet számol.Én most mentem nyugdijba41 év szolg.idővel, ugy hogy 53as vagyok. De mivel 4 gyerekkel voltam itthon 10 évet, igy nem mehettem el a 40 év munkaviszonnyal, mert az csak 28év lett.Ráérsz ezen 65-70 éves korodban idegeskedni!!
2013. dec. 7. 23:26
 5/6 A kérdező kommentje:
42 éves vagyok. 6 és fél éve vagyok itthon a tartósan beteg kisfiammal. Összesen 10 évig maradhatok vele. Ezért kérdeztem, hogy a 10 évet munkaviszonynak számolják-e és, hogy beleszámít-e majd a nyugdíj éveibe.
2013. dec. 8. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Bele csak nem az egész 10 év. De igaza van az egyik válaszolónak ráérsz még ezen gondolkozni mert nagyon messze van az még, addig sok minden változhat. 20év múlva meg sok minden változhat, mire te nyugdíjba mehetsz.
2013. dec. 8. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!