A szülési szabadság tartamára mi alapján kapom meg a teljes keresetem?
Ez zavart meg:
"Mikor nem jár a terhességi-gyermekágyi segély?
- a szülési szabadságnak arra a tartamára, amelyre a teljes keresetét megkapja..."
Ezt a [link] oldalon olvastam épp.
Bemásolom az egészet:
"Mikor nem jár a terhességi-gyermekágyi segély?
- a szülési szabadságnak arra a tartamára, amelyre a teljes keresetét megkapja,
- ha bármilyen jogviszonyban díjazás ellenében munkát végez, vagy hatósági
engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja."
Plusz most találtam egy olyat is,hogy "A meghatározás szerint munkában töltött időnek számít a szabadság, a szülési szabadság,..." és "A szülési szabadság a szülés előtt maximum 4 héttel vehető igénybe. A szülési szabadságot egyszerre kell kivenni, amelynek hossza maximum 24 hét lehet." Nekem ebből az jött le,hogy akkor fizeti a munkaadóm azt a 24 hetet. De már teljesen össze zavarodtam :D
Most meg ezt találtam: "Terhességi Gyermekágyi Segély, vagyis Szülési Szabadság..." akkor a kettő egy és ugyanaz?
De akkor sem értem,hogy akkor ez mit takar: "Mikor nem jár a terhességi-gyermekágyi segély?
- a szülési szabadságnak arra a tartamára, amelyre a teljes keresetét megkapja.."
Na, most vagy dolgozol, vagy elmész szülési szabadságra, ami igen, megegyezik a tgyással, ez a bruttó bér 70%-a. Ha teljes keresetet akarsz, akkor a te esetedben dolgozni kell, vagy esetleg a munkáltatóval megegyezhetsz, hogy a bent lévő szabikat veszed ki először, akkor kapod ugye a kereseted, majd azután mész tgyásra, mivel nincs 168 nap szabid 1 évben, majd a tgyás lejárta után gyedre.
De gondolom, nincs annyi szabid, hogy érdemlegesen lehetne vele foglalkozni, tehát nem, te nem tudod a teljes kereseted megkapni a tgyásra, mert olyan nincs is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!