VESZPRÉMI anyukák tanácsára lenne szükségem. Hol és mit tudok igényelni? (GYÁS, GYED, stb. )
36 hetes kismama vagyok és eléggé belezavarodtam ezekbe a dolgokba.
Sajnos a munkáltatóm kirúgott, mikor megtudta, h állapotos vagyok, így az egy év munkaviszonyom nincs meg. Azt hiszem, ez a gyeshez kellene. Egy hónap hiányzikl, nem tudom, így megéri próbálkozni? Eleve milyen papírokat és hova kell beadnom? Előre is köszönöm a segítségeket! :)
Ha nincs meg az 1 év munkaviszonyod szülést megelőző 2 évben, akkor nem vagy jogosult tgyára és gyedre, ami a bruttó fizud 70%-a lenne. Ha szüléskor sem lesz munkahely, akkor méltányossági jogon sem kérheted.
Gyesre, családi pótlékra és egyszeri anyasági támogatásra leszel jogosult. Mind a hármat a Magyar Államkincstárban lehet igényelni, miután a baba megszületett és megkaptad a születési anyakönyvi kivonatát és a TAJ kártyáját.
Gyes: 25.650 Ft /hó
Családi pótlék: 12 ezer körül/hó
Anyasági: 64.125 Ft, egyszeri juttatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!