Miből számolják a táppénzem összegét ha az elmúlt évben gyeden voltam? És a Tgyás, GYED összeget?
Szerződés szerinti béredből. Viszont kérdés, hogy a táppénz előtt voltál-e szabadságon, és ha igen mennyit (vettél-e ki a felgyűlt szabikból), mert az alapján lehet jobb ellátást kapsz, mint a sima szerződés szerinti béred az osztószám miatt. Alapban a tgyás és gyed összegnél is ez lesz a mérvadó.
Ja és ha voltál szabin akkor jár együtt a tp+amit most a nagyobb gyerkőc után kapsz (gyed vagy gyes).
De fontos adat, hogy most gyedet, vagy gyest kapsz, ha gyest mióta kapod, mert ezek még változtathatnak az ellátás alapján.
Fontos, hogy mikorra várod a babát!!! Most a tp alapod szintén kétféle lehet vagy a szerződés szerinti béred, vagy az előző ellátásod alapja. Amelyik magasabb. Nem tudom mennyi a béred, illetve voltak-e egyéb pótlékaid stb.
Én egyébként még most is inkább azt mondom vegyél ki pár nap szabit, majd újra tp, így igényelhetnéd a gyes+tp-t együtt (bár itt tényleg lényeges, hogy mennyi volt, mennyi most a szerződés szerinti béred, hogy egyáltalán mit változtat rajta a dolog). De ha nem akarsz szabit kivenni, akkor remélem a párod/férjed már megigényelte a gyest a gyerkőcre.
Bár az szöget ütött a fejembe, hogy azt írod ápr. 25 óta vagy tp-n és a gyeded májusban járt csak le (akkor ott 2 ellátást kaptál?, mert ha igen és nem voltál szabin az úgy nem lehet, ha meg voltál szabin akkor mehetett volna tovább a gyessel).
Szóval van még jó pár kérdés esetedben, hogy a legjobbat lehessen kihozni a helyzetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!