Ha hosszabbitott gyesen vagyok, +emelt családit kapok, és lejár a gyesem, le kell mondanom, vagy automatikusan megszűnik?
a fiam 4éves,asztmás,ezért kaptam rá emelt családit+gyest.június 30-án lejár a gyesem elvileg,a papiron,amit a tartós betegségéről adtak ki,amit lepecsételt a doktornő,azon június 30-a van.Akkor addig jár gondolom a hosszabbitott gyes ugye?
Ilyenkor megszűnik automatikusan,vagy be kell mennem valahova lemondani?És az emelt családinál hogy van ez?
Köszönöm ha tud valaki nekem segiteni!
Ha a dokitól kapsz hosszabbítást, add le a MÁK-nál és egyúttal jelezd, hogy továbbra is kéred az emelt családit, mert nem jár automatikusan. Ha nem ad hosszabbítást, ugyanazon papír másik rublikáját fogja kitölteni, és azt kell leadni. A lejárat előtt pár nappal vidd be a dokinak (küldik postán vagy te is kérhetsz a hivatalban), és viheted is a MÁK-hoz. Valószínűleg egy hónap kimarad, de utána visszamenőlegesen megkapod.
Postán is küldheted, nem muszáj személyesen, vagy a kormányablakban is beadhatod.
Köszönöm!
Nem fogja tuti meghosszabbitani még egy évet,mert javult a fiam állapota,és átmenetileg szüneteltetjük az állandó gyógyszereit 2 hete,a doki javaslatára.
Ha jól értelmezem amit irtál,akkor mindenképp vissza kell mennem a dokihoz azzal a papirral,és ő fogja aláirni vagy lepecsételni hogy tovább nem jár,és azzal kell még mennem utána a MÁK-hoz?
A MÁK-hoz meddig kell hogy beérjek a papirral?Mielőtt lejár a gyes,vagy utána?(június 30-ig kapom)
jaj még azt akartam kérdezni,hogy ezt mire értetted,hogy valószinű egy hónap kimarad?
Elvileg június 30-ig jár gyes,az teljes hónap nem?Júliusba meg már nem kapok.
én nem küldtem el,mivel akkor még mikor küldték,2hónapig még járt a gyes,most fog letelni 30-án csak...
18-ra kaptunk időpontot a fiam dokijához,és akkor fogom tudni neki vinni a papirt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!