Miert nem adjak ki szules elott az eves szabijaimat?
Kenytelen vagyok igy jovohetre betegszabit kivenni hogy kevesbe jarjak rosszul anyagilag.
Azt nem ertem hogy nekik nem mindegy hogy elore vagy utolag adjak ki?
A betegszabival rosszabbul jársz. Nem tudom, mikor szülsz, de ha a gyed az ellátás alapjába, és lehúzza kicsit, a tp viszont nem.
Ráadásul (nem tudom, mennyi a bruttód), de a 70% betszabiból 34,5 járulékot levonva kevesebb a nettó, mint a 60%-os tp-ből 16% szja-t levonva.
nem igaz, hogy nem kérheti, az Mt nem rendelkezik arról, hogy mikor kell kiadni. Az is előfordul, hogy valaki év közben felmond és addig időarányosan többet vett igénybe, ezt a túlvont szabadságot az utolsó havi béréből levonják.
Ha valaki júniusig a szabija több, mint felét (neadjisten az egészet) kivette, és július 1-én elüti az autó, az év második felében tp-n van, azzal sem történik semmi.
mi ki szoktuk adni, ha a kismama kéri, de nem nagyon szokták kérni.
Koszonom a valaszokat!
Nekem azt mondtak nem lehet. Az az oka, hogy még utoljara szerettem volna teljes fizetest kapni, mert ujabban a lanyom apja nem igazan fizet gyerektartast es jo lett volna ha nem bukok annyit. Igy is lesz 1 honap tappenzem kb 50 ezer forinttal.
Hat mindegy ez van sajnos :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!