Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Létezik olyan, hogy anyuka a...

Létezik olyan, hogy anyuka a szülés előtt illetve után 8 hétig nem dolgozhat?

Figyelt kérdés

Semminemű veszélyes illetve megeröltető munkát nem végzek.Szeretem a munkámat,meg is fizetik,így szülés után sem szeretném abbahagyni.

Tegnap kaptam viszont egy kis tájékoztató füzetet amiben az áll,hogy 8 héttel a várható szülés előtt abba kell hagyni a munkát illetve 8 héttel szülés után lehet csak újra munkába állni.

A kérdésem az lenne,hogy ez az ajánlott vagy kötelező?

Itthon dolgozok,heti kb 10-15 órában,ez bőven menne a baba mellett is,tehát nem szívtelen karrierista anya vagyok.

Van különbség ebben a magyar és osztrák törvényeknél?

Köszönöm előre is!

2014. máj. 19. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem olvastam ilyenről, de én a 37. hétig dolgoztam irodai munkát, minden rendben volt a szüléssel és a babával is.
2014. máj. 19. 12:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha otthon végzel nem megerőltető munkát, akkor nyugodtan folytathatod. Ez csak a nagy átlagra vonatkozik, de ez személyenként eltérhet. Pl van olyan akinek azonnal abba kell hagynia a munkát amint kiderül, hogy babát vár. Nem mindenkire érvényesek egyformán ezek a dolgok.
2014. máj. 19. 12:09
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

Nem kötelező.

Előtte 8 héttel igényeleheted a tgyást.

Én végig dolgoztam,itthonról dolgozom,szülés előtti napon még volt ügyfelem (tanácsadó vagyok),papiron sem mentem el szülési szabira.Fél év tgyást igényeltem,azt megérte,de nem volt kötelező.

(dolgozni én is dolgoztam kb 2 héttel szülés után,nekem kikapcsolódás volt az a heti 10-20 óra,és igy az ügyfeleim is megmaradtak,igaz az fél évig férjem neve alatt ment,de belefér)

2014. máj. 19. 12:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem igényelheted meg szülés előtt 8 héttel a TGYÁSt!!!!!!!!

28 nappal előtte lehet...Szerintem egyébként ez a 8 hét dolog csak ajánlás....10-15 óra/hét az elég kevés, szóval miért ne működhetne

2014. máj. 19. 12:24
 5/9 anonim ***** válasza:

A TGYAS-t szules elott 28 nappal !!! igenyelheted, ami majdnem 4 hetnek felel meg. Illetve, kevesebb, mint 4 het.

Otthonrol dolgozhatsz. En is igy csinaltam. Bar, nekem vallalkozasom van, amit alapbol otthonrol vezettem. Neha kimentem/kimegyek par boltba korbenezni, hogy mi helyzet van, arukeszletet ellenorizni, felveteliztetni, stb.

A ferjem jott el TGYAS-ra, fel evig volt itthon, majd visszament tanitani az egyetemre.

Most a masodik gyerkocunk 3 honapos, a ferjem megint itthon van TGYAS-on.

2014. máj. 19. 12:27
 6/9 anonim ***** válasza:

szülés előtt 28 naptári nappal lehet tgyást igényelni, később is persze, de annál előbb nem

viszont emellett, ha kéri az ember, nem dolgozhatsz.

én a 39. hét végégig dolgoztam, nem megerőltető munka, itthonról is simán tudtam volna, de inkább bementem. Utána már csak azért nem, mert mindennap nst-re kellett mennem, és elég messze volt a kórház. De az autót például simán én vezettem. Ha nincs semmi gond a terhességgel, akkor nem kell abbahagyni a munkát :)

2014. máj. 19. 12:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Magyarországon vagy Ausztriában élsz?
2014. máj. 19. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Ausztriában kötelező a 8 hét előtte és utána, Magyarországon nem tudok ilyesmiről.
2014. máj. 19. 13:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Magyarországon élünk,de Ausztriából kapjuk a Gyest!

Szóval igaz!

Sajnálom :(

2014. máj. 23. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!