Létezik olyan, hogy anyuka a szülés előtt illetve után 8 hétig nem dolgozhat?
Semminemű veszélyes illetve megeröltető munkát nem végzek.Szeretem a munkámat,meg is fizetik,így szülés után sem szeretném abbahagyni.
Tegnap kaptam viszont egy kis tájékoztató füzetet amiben az áll,hogy 8 héttel a várható szülés előtt abba kell hagyni a munkát illetve 8 héttel szülés után lehet csak újra munkába állni.
A kérdésem az lenne,hogy ez az ajánlott vagy kötelező?
Itthon dolgozok,heti kb 10-15 órában,ez bőven menne a baba mellett is,tehát nem szívtelen karrierista anya vagyok.
Van különbség ebben a magyar és osztrák törvényeknél?
Köszönöm előre is!
Nem kötelező.
Előtte 8 héttel igényeleheted a tgyást.
Én végig dolgoztam,itthonról dolgozom,szülés előtti napon még volt ügyfelem (tanácsadó vagyok),papiron sem mentem el szülési szabira.Fél év tgyást igényeltem,azt megérte,de nem volt kötelező.
(dolgozni én is dolgoztam kb 2 héttel szülés után,nekem kikapcsolódás volt az a heti 10-20 óra,és igy az ügyfeleim is megmaradtak,igaz az fél évig férjem neve alatt ment,de belefér)
Nem igényelheted meg szülés előtt 8 héttel a TGYÁSt!!!!!!!!
28 nappal előtte lehet...Szerintem egyébként ez a 8 hét dolog csak ajánlás....10-15 óra/hét az elég kevés, szóval miért ne működhetne
A TGYAS-t szules elott 28 nappal !!! igenyelheted, ami majdnem 4 hetnek felel meg. Illetve, kevesebb, mint 4 het.
Otthonrol dolgozhatsz. En is igy csinaltam. Bar, nekem vallalkozasom van, amit alapbol otthonrol vezettem. Neha kimentem/kimegyek par boltba korbenezni, hogy mi helyzet van, arukeszletet ellenorizni, felveteliztetni, stb.
A ferjem jott el TGYAS-ra, fel evig volt itthon, majd visszament tanitani az egyetemre.
Most a masodik gyerkocunk 3 honapos, a ferjem megint itthon van TGYAS-on.
szülés előtt 28 naptári nappal lehet tgyást igényelni, később is persze, de annál előbb nem
viszont emellett, ha kéri az ember, nem dolgozhatsz.
én a 39. hét végégig dolgoztam, nem megerőltető munka, itthonról is simán tudtam volna, de inkább bementem. Utána már csak azért nem, mert mindennap nst-re kellett mennem, és elég messze volt a kórház. De az autót például simán én vezettem. Ha nincs semmi gond a terhességgel, akkor nem kell abbahagyni a munkát :)
Magyarországon élünk,de Ausztriából kapjuk a Gyest!
Szóval igaz!
Sajnálom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!