Mire számíthatok így? Kapok egyáltalán valamit?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Röviden... Volt egy munkahelyem 7 éven keresztül, ebből 3 évet itthon voltam a kislányommal. Idén januárba visszamentem dolgozni, áprilisba felmondtam és új helyen kezdtem dolgozni. Itt még csak 1 hónapja vagyok és most derült ki hogy jön a kistesó. Ez a munka egy pici kis magánbolt és én csak alkalmazott vagyok. Gondolom innen nem mehetek táppénzre, GYED-re, GYES-re hiszen nemrég kezdtem. Ami igazából érdekel az az, hogy kapok valami pénzt? Pl. GYES. És ha igen akkor honnan? TB? Illetve most ha erről a munkahelyről eljövök akkor lesz TB-m vagy magamnak kell azt intézni?2014. máj. 8. 11:14
11/15 anonim válasza:
Azt, hogy ha valaki a munkanélküli alatt amíg ellátást is kap szül az jogosultságnak számít. Ha jogosult vagy 3 hónap munkanélkülire akkor azt a 8-9 hónapban érdemes igényelni. Csak így meg egy fillért nem kapsz addig.
12/15 A kérdező kommentje:
Fogjuk rá hogy értem :) Elmegyek személyesen és remélem segítőkészek lesznek és tudnak nekem segíteni a kérdéseimmel ill. ezzel kapcsolatba
2014. máj. 8. 20:31
13/15 anonim válasza:
Mit nem értesz?
Munkanélküli munka megszűnésekor jár ha előző 3 évben dolgoztál min. 1 évet és ezt nem vetted igénybe?
Ez 1 hónaptól 3 hónapig jár. Ha ezt szülés végén veszed igénybe akkor az jogosultságnak számít.
14/15 A kérdező kommentje:
Előző 3 évbe én itthon voltam a gyerekkel, most januártól vagyok újra munkába. Azt nem értem igazából hogy az itthon töltött 3 év is beleszámít ebbe? Munkáltatóm volt végig, csak most április 1-10-ig nem
2014. máj. 8. 20:37
15/15 anonim válasza:
Ha volt élő munkaviszonyod akkor igen. De menj be a munkanélkülibe és kérdez rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!