Légyszi valaki foglalja össze nekem mennyi a különbség a juttatások összegében egy és három gyerek esetén?
én konkrétan nem kapom, de számfejtek három gyerekeseket, és igen, gyerekenként 33-mal több a nettójuk.
és 2014-ben azt variálták, amit ez előttem hozzászóló írt, hogy már nem csak adóból, de nyugdíjjárulékból és egészsgégbiztosítási járulékból is igénybe vehető a kedvezmény. Egy és két gyerek esetén az adóalap 62.500; 3 vagy több gyerek esetén gyerekenként 206.250ft-tal csökken. HA ezt adóból teljes egészében nem tudja igénybe venni, a fennmaradó összeg 16%-a vonható le a járulékokból, 300ezer ft a határ, ahol a 3 gyermekes szülő nem fizet, csak 4500 ft járulékot, a maradék 295500 a zsebében marad. Míg egy gyermektelen (talán önhibáján kívül gyermektelen) a 300ezerből 196.500 ft-t kap kézhez.
aki mondjuk 90 nettóra van bejelentve, de van 3 kiskorúja, az 180 ezer nettot kap
?????
90 nettó az 137 bruttó durván, ha van három gyereke, ebből megkap 134945 ft-t.
jó az alábbi kalkulátor
aki 94 nettot keres, brutto 145 ezret
az 3 kiskorúval brutto 166 ezret(!) kap
1 gyerekre: csp 12.22. családi kedvezmény 10.000.
3 gyerekre: csp 48.000, családi kedvezmény 99.000
Nekünk 3 gyerekünk van, és ki tudjuk használni a kedvezményt. Férjem ennyivel többet kap havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!