Hogyan intézzem?

Figyelt kérdés
Jelenleg 5 hetes kismama vagyok. A munkahelyemen havonta hosszabbítanak szerződést. Ha elmegyek táppénzre, akkor ugye a cég 2 hétig fizeti ezt nekem, majd az OEP "átveszi", igaz ez? Hogy működnek ezek a dolgok? Első gyermekemet várom és nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.
2014. ápr. 23. 16:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
ezzel csak az a baj, hogy május végén leállás lesz a gyárban és ilyenkor mindenkit elküldenek kivéve azt akinek határozatlan időre szól a szerződése..
2014. ápr. 23. 17:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem akarok negatívnak tűnni, de egy olyan munkahely, ami havonta hosszabbít szerződést, szerintem pont azért teszi, hogy kiszűrje az olyan dolgozókat, akik gyereket akarnak, vagy betegesek, esetleg kisgyermek miatt hiányoznak többet. Milyen munkakörben dolgozol egyébként kérdező?
2014. ápr. 23. 17:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

nem kell folyamatosnak lennie a 365 napnak.

És láttam én már olyan főnököt, aki havonta hosszabbított, a kismamákat meg határozatlanra tette rögtön. :)

2014. ápr. 23. 17:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Jó tudni, hogy ilyen munkaadók is léteznek még :)
2014. ápr. 23. 17:40
 15/16 A kérdező kommentje:
gyárban dolgozok, ahol novemberbe indul be a nagyobb termelés, ilyenkor sok-sok embert felvesznek, utána márciustól fokozatosan leépítik és május-júniusban leállás.. mindig így csinálják, 3 éve vagyok ott, de mindig csak novembertől május-júniusig..
2014. ápr. 23. 17:40
 16/16 anonim ***** válasza:
mi is ritkán találkozunk ilyennel, de előfordul (egyébként a férjemet most műtötték, neki is közben járt le a szerződése, simán hosszabítottak, pedig még legalább fél évig nem számíthatnak rá)
2014. ápr. 23. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!