Mennyi idő után "illik" teherbe esni egy új munkahelyen?
Ha próbaidő alatt esel teherbe, és ki is derül, akkor kirúghatnak, és jó eséllyel ki is fognak.
A próbaidő általában 3 hónap, közszférában 6 hónap. Nem kell éveket várnotok, de ha 3 hónap a próbaidőd, akkor legalább 2 ciklust hagyjatok ki, ha hat, akkor is várjatok 4-5 hónapot, azért ez mégsem éveket jelent. De az nem lesz mindegy, hogy kapsz mondjuk nettó 25 ezer forint gyest, vagy lesz normális gyed-ed.
ha folyamatos a munkaviszonyod, akkor a szülést megelőző év számít a gyed alapjául.
én azért kivártam az egy évet, mire bele mertem vágni a babatervezésbe. (hozzáteszem, hgoy anyagilag is jobban jártam)
viszont a főnököm nem vett vissza, mert már volt a helyemen valaki.
és kaptam rosszindulatú beszólásokat kollégától (nem nőtől), hogy ne csodálkozzak, mert alig két évett dolgoztam ott :(
hozzáteszem, hogy a terhességemet végig dolgoztam, soha nem voltam beteg.
azt tudom javasolni, hogy tedd magad fontossá a cégen belül, legyél nélkülözhetetlen, ne csak kisegér, hogy nagyobb esélyed legyen arra, hogy visszavegyen a főnök.
szóval várjatok még néhány hónapot, aztán hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!