Az alábbi szerint biztos jogosult vagyok gyedre?
Tehát ha kiír az orvos, mondjuk ápr 20-al Tgyásra
a munkaszerződésem lejár ápr 30-án
de 20-ától kérem a tgyást a foglalkoztató által
DE ha mondjuk májusban bírálják el, mert mondjuk visszaküldik ilyen olyan hiánypótlás miatt, vagy bármi történhet, és mondjuk májustól folyósítják...(vagy ilyen nem fordulhat elő? mindenképp ápr 20-tól vagyok jogosult?)
"Jogosult Gyedre:
a terhességi‐gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi‐gyermekágyi segély igénybevételének
időtartama alatt szűnt meg feltéve, hogy a terhességi‐gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszony fennállása alatt keletkezett és a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt"
az én esetem valami olyasmi
dolgoztam már egy évet, kaptam munkanélkülit, utána, meg nincs meg egy év, tehát nem járna munkanélküli
Ha jogosult vagy tgyásra, jogosult leszel gyedre is. Ezt ilyenkor passzív gyednek hívják.
Bár az tényleg fontos, hogy akkor most mennyit is dolgoztál (mettől meddig) mennyi ideig voltál munkanélküli, volt-e a biztosításodban megszakítás, ha igen mennyi.....
De gondolom mivel eleve úgy tetted fel a kérdést, hogy mész tgyásra, azt már tudod, hogy jogosult vagy-e rá.
"Ha jogosult vagy tgyásra, jogosult leszel gyedre is"
ez az, ami nem teljesen igaz.
mert ha pl máj-ban igényelném a tgyást,(amikor már lejárt a szerződésem, de 42 napon belül még jogosult vagyok a tgyásra)akkor nem lennék jogosult gyedre.
tgyásra igen, jogosult vagyok.
a munkaviszonyaimmal meg nem kell törődni, én természetesen már mindennek utána jártam ebbena tekintetben, meg van a 365 nap bizt időm, és tudom, hogy ha van folyamatos 180 nap, meg ha nincs, mindentől függ minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!