A kislányom 1s bölcsibe jár 4órában dolgozok, de most 8órás 3műszakos munkát vállalnék, igy megmarad a gyes vagy most hogy van ez?
3 műszakban valóban nem dolgozhatsz, pontosabban éjszakai műszakot nem vállalhatsz, de délutánosat már igen, ha jól tudom. Egy ismerősöm is így van és mondta, hogy 3 műszakba nem mehet.
"4. Elrendelhető-e éjszakai munka vagy rendkívüli munkavégzés a kismamának?
A munkavállaló várandóssága megállapításától a gyermek hároméves koráig, illetve a gyermekét egyedül nevelő munkavállaló esetén gyermeke hároméves koráig
a) egyenlőtlen munkaidő-beosztás csak a munkavállaló hozzájárulása esetén alkalmazható,
b) a heti pihenőnapok egyenlőtlenül nem oszthatók be,
c) rendkívüli munkaidő vagy készenlét nem rendelhető el,
d) éjszakai munka nem rendelhető el."
Én úgy gondolom, ha te hozzájárulsz, akkor dolgozhatsz, de a munkáltató nem kötelezhet rá, hogy éjszaka dolgozz, ha te nem akarsz.
Én folyamatos műszakban(4 műszak) dolgozom és én is kapom a Gyes extrát.
Ez egyébként szintén 3 műszakot jelent,annyival más csak,hogy én hétvégén is dolgozom,4 nap meló után van 1 szabadnapom,8 órában dolgozom.
3.
Én Gyest kapok,mivel a lányom már elmúlt 2 éves és már nem jár a Gyed.
És dolgozom mellette,és Gyes extra a neve,mert Gyes összegét kapom a fizum mellé.Sőt mondok jobbat:a Gyes igénylő nyomtatványt kellett kitölteni hozzá.A 2. voltam .
Amúgy meg nem tudom mit kell kötözködni,én a kérdésre válaszoltam,aminek semmi köze nem volt ahhoz,hogy Gyed/Gyes extrának hívják-e ezt az ellátást.
2. voltam szintén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!