Segítség kellene nem tudom kihez forduljak vagy kihez kellene többi lent?
Mit írtál a kérvénybe? Mert ha nincs időpont csak annyi, hogy meg szeretnéd szakítani a fizu nélküli szabidat, akkor az a benyújtás utáni 30. napon megszűnik.
Nekem a mi hr-esünk így írta: "A kérelem közlésétől számított 30. napon szűnik meg a fiz.nélküli szabi."
Ha írtál bele dátumot (én úgy kértem), úgy az is a 30. nap vagy utáni napnak kell lennie. Határozatott nem kaptam én sem (pedig nálunk igazgatóság dönt). Tehát ha küldenek papírt, ha nem a 30. napon vagy az általad megjelölt időpontban megszűnik a fizu nélküli szabid. Ha jól gondolom kb 1 hónapnyi szabid van, amit ki akarsz venni, majd megkezdeni a tgyás.
Remélem érthetően írom :))))
37 napom van az kb 1,5 hónap és mondta hogy a cég kifizeti, jelenleg gyed-en vagyok amit nem szeretnék megszüntetni.Azért venném ki a szabikat és nem táppénzre menni mert valamivel emelkedne a második után a gyed ezt is az a személy mondta aki csak hajtogatja hogy küldi a választ ő vele beszéltem 5 hete hogy mit hogy írjak meg a kérvénybe de mivel ők sem voltak tisztába a gyed extrával így hamarabb hiába adtam volna be bármit is nem tudtak volna nekem válaszolni de úgy néz ki most sem.Azt mondta még hogy miért nem hagyom bent a szabikat...azért nem hagyom bent mert a második baba ha betölti a 2 évet visszamennék dolgozni mert szeretnénk majd építkezni stb.Elméletileg március 20 körül már szabadságomat kellene töltenem...ezt nem értem sajnos hogy akkor ez most hogy van.Akkor amikor a kérvényt írtam nem tudta azt sem megmondani hogy mennyi szabim van csak rá 2 hétre.Császáros leszek és így 2 héttel hamarabb jön a baba magyarul a kiírt napot írtuk a kérvényben nem a programozott császárt.
Hát ha ilyen megbízhatatlan a hr-esetek én abban sem bíznék, hogy tényleg úgy jársz a legjobban, hogy kiveszed az összes napodat. Megkérdeznék egy tb tanácsadót a helyedben gyorsan. Mert nekem is pl most több lesz a másodikkal az alapom (pedig fizuemelés nem volt mióta eljöttem), de ehhez úgy kellett időzítenem, hogy 2 hét szabi, majd tp a szülésig (és pl az sem volt mindegy mikor kezdem meg a szabit :) elvileg még többet is ki lehetett volna hozni belőle, de ugye én mindenképp meg akartam várni a 3 hónapot, hogy minden oké-e, ne kelljen felesleges köröket futni.
A Kérelemre nekem küldött egy "formanyomtatványt" így kellett megírni:
Alulírott .... (született: ... Sz.ig.sz: ....; lakcím: ....) a Munka Törvénykönyve 128. § alapján .... napján született ...... nevű gyermekem otthoni gondozása céljából ...... napjától igénybe vett fizetés nélküli szabadságomat kérem ....... napjától megszüntetni, illetve kérelmezem ezen ( ...... ) naptól felhalmozott szabadságom kiadásának megkezdését.
Ha a dátumrészt kihagytam volna, akkor a beadástól számított 30. napon szűnt volna meg a fizu nélküli szabim. És ez nem átfutási idő, ez törvényi előírás és a munkáltatónak mérlegelési joga nincs ebben. Tehát ha te azt írod neki, hogy mondjuk 2014.05.10-től megszünteted a fizu nélküli szabidat és elkezded kivenni a szabadságodat, akkor az úgy lesz, mert ez a törvényi előírás.
A szabidat nem fizetheti ki csak ha megszűnne a munkaviszonyod (ez is törvényi előírás). A gyedet (mivel gondolom a nagyobb gyerkőc már elmúlt 1 éves) nem kell megszüntetned, hiszen most már lehet mellette korlátlanul dolgozni. Viszont hogy a szabidat ki tudd venni a fizu nélküli szabidat meg kell szüntetni. Ehhez kell a kérelem.
Pontosan mikorra vagy kiírva (vagyis a császárra, amikor ténylegesen megszületik a baba)? Mert ahogy én számolgatom a szabijaid meg a 28 nappal előbb kezdett tgyás már a március 20-szal sem férne bele együtt. A papírt mikor adtad be pontosan?
Voltunk a tb-nél meg a nav-nál de mivel a cég kifizetőhely így nem nyújtottak segítséget a cég meg semmit sem tudott nekem mondani 5 héttel ezelőtt.
Ma megküldték emailban a kitöltendő papírokat....ezt sikerült elérni de úgy néz ki figyelmen kívül hagyták azt hogy én mit szeretnék hogy szülés kiírt idő pontja előtt elmenni szülési szabira ugyan is ez állt a válaszban hogy április 7.-től szabin vagyok ami azt jelenti hogy május 26.-ra vagyok kiírva és addig tart a 37 nap magyarul ha megszületik onnan megyek szülési szabira tgyás-ra.De úgy van ahogy írtad hogy március 20 körül kellett volna szabira mennem.Május 12-13.-án lesz a császár így csak nem tudom kivenni a 37 nap szabit csak olyan 27-et de ezt már nm lehet vissza csinálni illetve időm sincs sajnos hogy utána járjak mindennek hogy tényleg jól járnék e így:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!