Szeretném a kiírt időpontom előtt 25nappal megigényelni a GYÁS-t, de az irodán azt mondták, vigyázzak vele, nehogy utána meg túlhordjam a babát. Mire kellene vigyáznom? Milyen következménye lehet ha a kiírt idő után szülök?
nem küldhetnek el, ok, megvannak a napjaid, csak a tgyás és az azutáni gyed összege lesz más, kevesebb.
ennek utána kell járni, hogy mennyi. mert szülés előtti utolsó fél év jövedelméből számolnak. azaz a mostani gyedből..
mert max csak 28 nappal lehet szülés előtt igénylést beadni
tehát ha beadod és mondjuk 30 nap múlva jön a baba akkor adhatod be újra. és azt nem tudom, csak jelzem, hogy szülés után már lehet nem minősülsz táppénzen levő biztosítottnak, tehát nem tudom miből számolnának, de ezt csak jeleztem, lehet annak minősülnél, nem tudom gazán.
Jaj, utolsó! Nagy butaságot írtál!
Azért mondták, mert nincsenek tisztában a jogszabályokkal. A tgyás 168 napra jár és már elkezdődhet a szülés várható idejét megelőző 28. naptól is. A 28 napra folyósítják, majd a többit akkor, mikor megszületik a baba és leadod a születési anyakönyvi kivonatát. Ekkor folyamatosan meg fogod kapni visszamenőleg is, még ha túl is hordod. Teljesen mindegy mikor szülsz, 168 nap a TGYÁS időtartama. Annyi a különbség, hogy ha mondjuk 2 nappal túlhordod, akkor szülés után 168-28-2 napig jár még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!