Gyes mełlett 9 hós babával lehet félállásom, vagy akkor nem jár a gyes?
Figyelt kérdés
2014. márc. 27. 18:26
1/4 anonim válasza:
Csak a gyerek 1 éves kora után dolgozhatsz. Ha előbb mész el, akkor le kell mondanod a gyest, arra a pár hónapra, de amint betöltötte az 1 évet, újra megigényelheted.
2/4 anonim válasza:
Sajnos csak a gyermeked 1 éves kora után dolgozhatsz GYES mellett, viszont utána már korlátozás nélkül, tehát akár teljes munkaidőben is. (kivéve ha nagyszülő van GYES-en, rá továbbra is vonatkozik a GYES melletti korlátozás)
3/4 A kérdező kommentje:
Olyat lehet, hogy 3 hónapra akkor elveszik a GYES, de ha betölti az egyet, újraigénylem? És jól értem, ha elmúlt egy, és dolgozom, akkor a fizetésem és a GYES-t is kapni fogom? Teljes munkaidőben is? Tanfolyam elvégzésére is gondoltam, azt lehet mellette? Azt is csak egy éves korától lehet, vagy azt akár most is? Elég kevés ez a pénz, muszáj letennem egy szakmát és dolgoznom, de reméltem, hogy valami nyári munkát vagy részmunkaidőset elvállalhatnék pár hónapra a GYES elvesztése nélkül, hogy összegyűjtsem egy szakmára a pénzt, vagy legalább egy kicsit költhessek végre magamra is. Egyedülálló anya vagyok, az apa ugyan támogat minket, de az nem egy biztos pénz, papíron nem az apja a lányomnak, és a kapcsolatunk sem valami felhőtlen.
2014. márc. 27. 20:58
4/4 anonim válasza:
Ha dolgozni mész a gyerek 9 hónapos korában, akkor le kell mondani a gyest, de megigényelheted újból, amint betöltötte az 1 évét. Igen, ha dolgozol és a gyerek elmúlt 1 éves, akkor a gyes mellett a fizud is kapod. Teljes munkaidőben is dolgozhatsz gyes mellett. Tanulni lehet bármikor gyes mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!