Kérlek segìtsetek, gyerek/ek után igényelhető GYES?

Figyelt kérdés

érdekelne de érdemi választ nem találtam a neten rá.tudom hogy a gyes alanyi jogon jár a baba születését követően.

Az első kérdésem:3gyerek után mennyi gyes jár.a családi pótlék emelt az tudom. A gyerekek 0-2-4évesek.összességében mennyit kap kézhez anyuka.

A másik kérdésem hogy az első baba születésekor.meglévő 2éves munkaviszonnyal mi fog járni?és mi meddig?

Köszönöm annak aki válaszol

2014. febr. 12. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
3 gyerek után összesen 48000 Ft családi pótlék jár. A gyes attól függ, hogy mikor született a legkisebb gyerek. Ha tavaly, akkor egy gyes jár, ami kb 25000 Ft, nem tudom pontosan. Ha idén született, akkor két gyes jár, kétszeres összeg. A munkaviszonyos kérdést nem értem, van már három gyerek, de az első előtt volt munkaviszony?
2014. febr. 12. 17:18
 2/4 A kérdező kommentje:

A második kérdés rám vonatkozik.magam miatt kérdezem.

Az első kérdés egy ismerősömre vonatkozott

2014. febr. 12. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha van 2 éves munkaviszonyod, akkor 24 hétig jár TGYÁS, amit a szülés várható időpontja előtt 4 héttel lehet leghamarabb igénybe venni, legkésőbb pedig a szülés napján. Ezután pedig a gyermek 2 éves koráig jár GYED. Utána 3 éves koráig GYES. A TGYÁS-t és a GYED-et a korábbi fizetésedből számolják.
2014. febr. 12. 19:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.ìgy már értem!
2014. febr. 12. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!