Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mit tegyek most? Mielőbbi...

Tundernita kérdése:

Mit tegyek most? Mielőbbi válaszokat kénék. A többit lent.

Figyelt kérdés
Kaptunk az Államkincstártól egy levelet miszerint túlfizettek minket a szülésem óta havi 10.000 ezer Ft -tal. állítólag ők szúrták el valamit. a GYED-et és a Családi pótlékot egy összegben szokták nektek utalni??? most mit tegyek ??? segítsetek nekem lécci!!!!!

2014. febr. 5. 16:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben vissza kell utalnod. Remenykedj, hogy nem kukacoskodnak a benasaguk miatt es nem raknak ra kamatot.

Egyebkent vedd fel az ugyintezovel a kapcsolatot, aki megvan adva a levelben. Vele kell megbeszelned mindent.

2014. febr. 5. 16:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát, ezt bizony vissza kell fizetni. Mit szúrtak el? Általában ritkán tévednek, max. ha az igénylések rosszul lettek leadva.
2014. febr. 5. 16:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem a GYED-et az OEP utalja, a családi pótlékot a Kincstár.

Hát, szerintem inkorrekt dolog tőletek visszakérni, ott van a határozat, amit ők adtak ki, fizesse ki az, aki elbacarintotta... De tényleg hívd fel őket!

2014. febr. 5. 16:41
 4/10 A kérdező kommentje:
második válaszoló. azt mondták hogy a családi pótlékot küldték ki kétszer 12 hónapon keresztül. de nem értem hogy tudták ennyire elrontani mert az a párom nevére lett igényelve nem az enyémre ami a nyilatkozaton tisztán látható volt a számukra. ezt azon kéne tényleg behajtani aki elrontotta az adminisztrációs munkát. és én mégis honnan vegyek hirtelen ennyi pénzt??? lehet hogy csak át akarnak verni engem és így akarnak plusz pénzhez jutni?? mert a fizetésem bruttó 108.000 ft aminek ugyebár a 70%-a jár nekem. és akárhogy is nézem az nem annyi mint amit jelenleg küldenek mert még annál is többet kéne utalniuk.
2014. febr. 5. 17:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Mennyi pénzt utaltak havonta?
2014. febr. 5. 17:34
 6/10 A kérdező kommentje:
61.490 ft-ot + családi pótlék 12.200 ft
2014. febr. 5. 19:49
 7/10 Jégtánc ***** válasza:
Gyed és Csp külön érkezik,az egyiket az oep utalja a másikat a mak.Holnap hívd fel őket és kérdezd meg mi a teendő.
2014. febr. 5. 20:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tűnt fel, hogy kétszer kaptok családi pótlékot egy hónapban?
2014. febr. 6. 08:24
 9/10 anonim ***** válasza:
10000 Ft-os családi pótlék? Ez zavaros. Kérlek írd már be (vagy fényképezd le) az Államkincstártól kapott levelet, hogy tudjunk segíteni.
2014. febr. 6. 08:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát igen, ha kétszer kapok családi pótlékot, annak illene feltűnnie. Lehet, hogy a MÁK is hibás, de ti is, mivel nem jeleztétek a hibát, hiszen nektek is kötelességetek jelezni, ha valami nem stimmel. Ez alapján, mivel eltettétek a pénzt és ti sem jeleztétek azt, hogy duplán kaptok családit, amit azért nem értek, mert ha számlára megy, akkor két számlaszámot kellett volna leadni, de mindenképp ti is hibásak vagytok, hiszen nektek is lépni kellett volna, hogy kétszer kaptok családit. Tehát, egy hónapban 24.400 Ft-ot kaptatok? Azért tisztában vagytok vele gondolom, hogy 1 gyerekre a családi 12.200 Ft. Nem volt feltűnő a több mint 20 ezer családi 1 gyerekre?

Sajnos a törvény nem ismerete nem mentesít semmi alól, mivel gondolom a határozatot megkaptad, hogy havi 12.200 Ft családira vagy jogosult. Tehát, a te kötelességed is lett volna jelezni, hogy valami nem stimmel. Legalábbis én ezt tettem volna, nehogy később baj legyen, mint most nektek lett is. Sajnos szinte 100% hogy vissza kell fizetnetek, gondolom lehet kérni részletfizetést, de inkább fizessétek ki, mint később büntetést is kapjatok, ha most nem kaptok. Elhiszem, hogy sok, de erre gondolni kellett volna, mikor elköltöttétek a plusz pénzt, mikor szerintem tuti tudtátok, hogy valami nem stimmel, mert nem nagyon van olyan kisgyerekes anyuka, aki nem tudja mennyi a családi pótlék összege.

Igaz, hogy az ügyintéző is tévedett, lehet ő is kapott valamilyen büntetést, de vissza kell fizetni, ez a szabály!

2014. febr. 6. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!