Mit csináljak? Fiam 8 hónapos, reggel és este szokott tápszert enni többit már kivaltottuk. De nem akarja már meginni a tápszert. Se reggel se este. Mit csináljak, mit adhatok neki?
Én ezeket adtam neki váltogatva ilyen esetben: Tápszerbe áztatott kenyérdarabok, szétnyomva, hogy papi állagú legyen, kukoricadara, búzadara, bioköles, zabpehely, rozspehely, rizs. Kevés vízben megfőzöm, hogy sűrű legyen, majd tápszerrel felhígítom papi állagúra, a pelyheket és a rizst le is turmixolom. Lehet őket vagy simán, vagy pici lekvárral, vagy kis gyümivel (pl alma elég ártalmatlan) vagy pár kiskanál húskrémmel ízesíteni. Így változatos is, lehet sós is, édes is, és nem tartalmaz annyi cukrot, mint a bolti tejpép. Az én lányomnak nem tudom, hogy mi volt a baja a tápszerrel, jobban bejött a pépes állagú kaja neki, vagy az ízével volt baja, de így belekeverve elfogadta.
Ha így se fogadja el a kisfiad, a tejpép mellett sztem már kínálhatsz neki natúr joghurtot, abba is lehet kenyérfalatokat áztatni, úgy kiadósabb, és az is finom és egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!