1 év feletti babátok mikor alszik el este, és mikor ébred reggel?
Este fürdés 20 óra körül, altatás 20.30 körül, alszik 21 órától.
Éjjel általában egyszer kel ( változó, van hogy pár napig végig alszik, van hogy megébred), hajnali 3 óra körül, ekkor eszik/iszik (mikor mit kér), majd visszaalszik magától.
Reggel általában 8 órakor kel, utána reggeli, majd játék/játszótér. 11 óra körül tízóraizik, és ez után jön az alvás, ami általában 1-1,5 óra. Utána ebéd 14 óra körül. Szintén játék/játszótér/pancsizás, majd 17-18 óra körül uzsonna, és este altatásnál kap még tápszert.
Kislány, 19 hónapos.
Éjjeli ébredés általában a napi étel mennyiség bevitelétől függ. Nagy melegekben nem hajlandó ebédelni, ilyenkor szokott ébredni éjjel/hajnalban, ha hűvösebbek a napok, akkor szépen eszik, és az éjjelt is végig alussza.
Ha neked megfelel ez a napirend, akkor szerintem ne foglalkozz a Nagyival. Ha a fél 7-es ébredés neked jó, és a gyerek szépen fejlődik, akkor így jó a napirend.
Kisgyerek korom óta, amíg középiskolába nem mentem mindig reggel 6kor keltem, és este 8-9 óra körül feküdtem.
1 éves lányunk 8 körül alszik és fél 7 körül kel. Szerintem ez sokkal jobb, mintha későn feküdne és későn kelne. Ha majd megy bölcsibe, akkor még hamarabb fel kel majd kelnie.
Egyébként a fél 7-es ébredés nem számít korainak a kisgyerekeknél.
Kisfiam 20 hónapos, és mostanában kezd átállni arra, hogy reggel korábban ébred (mondjuk 7 és fél 8 között), és akkor nekem is már ebéd előtt, fél 12-kor elalszik.
Én nem csinálok gondot ebből, akkor alvás után ebédel és kész, nem gyötröm már vele, ha látom, hogy inkább már aludna.
Ilyenkor max. másfél órát alszik (ha ebéd után fekszik le, akkor is), és este nagyon változó, hogy mikor alszik el, de olyan fél 9 és fél 10 között valamikor.
Ha reggel később kel (mondjuk 8 után, de van, hogy 9-ig is alszik), akkor ebéd után fektetem le.
Eddig szépen beállt erre a reggel 8 utáni kelésre és ebéd utáni alvásra, de mostanában valamiért ez néha felborul.
Szerintem úgy csináld, ahogy nektek a legkényelmesebb, vagy ahogy alakul.
Mi nagyon jövős menősek vagyunk, ezért nálunk későn van alvás a nyárra való tekintettel, hiszen még 9 után is világos van, és nagy melegben van hogy 7 után megyünk csak ki sétálni, ide-oda.
Szóval nálunk az óra átállításkor maga úgy alakította a lányom a napirendjét, hogy reggel 9 körül kel, és este 9-kor van fürdetés, így fél 10-10 óra, mire elalszik. Délután 13 óra körül alszik el és 1-1,5 órát alszik.
De ezt nem mi alakítottuk így, hanem ő...
Szerintem fölösleges piszkálni őket, úgyis időről időre változnak az igényeik, azért úgyis magától fog alakulni...
15 hónapos.
Este 9 körül alszik el, hajnalban 5-6 között kel, szopizik egy kicsit, aztán 7-8 között ébred végleg. Délután fél 1-1 között alszik, el, de ő sem alszik másfél óránál soha többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!