Egy újabb GYED-extrás kérdés (? )
Bocsánat, hogy az ezredik kérdést teszem fel, de végigolvasva a korábbi, ilyen témájú kérdéseket, nem találtam a pont megfelelőt, ilyen mélységben.
A szituáció a következő. A nejem a 3. gyerkőcünkkel van otthon GYES-en, mivel a gyerekek születése előtt nem volt bejelentett munkahelye, így GYED-re nem jogosult. A GYED extra alapján, mikor a lurkó betölti az 1. életévét, elméletileg elmehetnék én GYED-re munka mellett. Ez kalkulációk szerint +90-100E pluszt jelentene havi szinten (=GYED-GYES-TB) a gyerek két éve koráig. Tehát, ha a nejem lemondja a GYES-t és fizeti a TB-jét (6660HUF/hó), ezt így meg lehet játszani?
Erre nincs valami szabályozás? Mert alapvetően ezt nem erre találták ki, de ha így működőképes, vétek lenne kihagyni. Szerintetek?
Bocs, offolok:
Kedves utolsó! Ez érdekel engem is (munkába állnék újra, a férjem munka mellett venné igénybe, mert neki a max. GYED járna), hol olvastad ezt a 60 napot? Elhiszem, hogy így van, de érdekelne a törvényi háttere is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!