Ha szüléskor nincs jogviszonyom, de még m. visz alatt igényeltem a tgyást, akkor miből számítják az összegét?
(jogosult vagyok tgyásra, benne vagyok a 42 napban)
(szülés előtt 3 hónapos volt a munkaviszony.
az előtt másik munkahelyekkel megvan az egy év is két éven belül)
de kapok tgyást gyedet is, mert a biztosított jogviszony megszűnése után 42 napon belül szülök
Terhességi-gyermekágyi segély
(tgyás, tes, gyás, thgys, kinek hogy tetszik – itt tgyásként rövidítjük)
Ki jogosult rá?
Aki a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt, ÉS
-a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül szül, VAGY
-a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl (ún. passzív) táppénz, baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt szül, VAGY
-(passzív) táppénz, baleseti táppénz folyósításának megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül
A tgyásra jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási időbe be kell számítani
-a biztosítás megszűnését követő (passzív) táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét
-közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejéből 180 napot
-a rehabilitációs járadék folyósításának idejét (2008-tól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!