A gyes, anyasagi es csaladi potlek igenylesehez a nyomtatvanyokon kivul mi szukseges?
Ha apja neve nincs beirva az anyakonyvi kivonatba akkor azt el kell intezni ha benne van a neve akkor viszi magaval munkaba es megkapj azt az 5 napot. Ezzel tudja igenyelni. De figyelj ra mert a szuletest kovetoen 2 honap alatt asszem ki kell vennie mert ha nem akkor elszall. En ogy emlkeszem ra.
Elottem jol leirta a kedves valaszolo h taj kartya kell a gyereknek, anyakonyvi kibonat, lakcimkartya. Nekunk ezeket a korhazban adtak ki. Par napon belul lehetett menni erte.
Neked nem muszaj igenyelned ezeket h bemenj. Ha minden papirotok megvan ami kell netrol letoltheted a csaladihoz, gyed-hez, es az egyszeri anyasagi tamogatashoz jaro papirokat kitoltod, alairod es hozza rakod a szukseges iratokat amiket kernek beleertve a tiedet is. Nalunk ferjem dolgozni volt, pont akkor esett le tavaly az a nagy ho amrciusban igy anyukam vitt be mindent es intezte el. Kb 1,5 heten belul a szamlamon volt minden penz.
Remelem jol van a kicsi. :-) gratulalok hozza es kivanom h jo nagyra noljon es erosodjon meg. :-)
Nalunk a korhazban mikor meg bent fekudtam jott egy no es vett fel minden adatot a gyerekrol. Mar most pontosan nem emlekszem h miket kerdezett meg mondott a lenyeg asszem az volt h a tajt postazzak de a lakcimet es az anyakonyvit a korhazban kell atvenni. Hazajottem egy szombati napon es kov.heten szerdan lehetett erte menni. Betelefonaltam h megerkezett-e mar es ugy mentunk erte. Hiaba h egy eve colt ez ,eg csak de mar homalyosodik :D
Nem tudom mindenhol igy csinaljak vagy sem.
Hivd fel oket vagy kerdezz ra bemt ott szemelyesen h mit tegyel.
2-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!