Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A gyes, anyasagi es csaladi...

A gyes, anyasagi es csaladi potlek igenylesehez a nyomtatvanyokon kivul mi szukseges?

Figyelt kérdés
ugy ertem a baba iratai kozul mi kellene? most jottunk ki a korhazbol, koraszules volt nrem most szamitottunk ra, de nekem valaki azt mondta, hogy meg kell varnom, mig postan megerkezik a kisfiam tb kartyaja? nem vagyok felvilagositva egyelore. a masik hogy emiatt hogy korabban jott a baba, az en nevemen van egyelore a pici, es allitolag a parom munkahelyen csak akkor jar a rendkivuli szabadsag, ha apasagit visz. ez igaz?? neki miert ne jarna, hisz megszuletett a fia. emiatt holnap is dolgozik pedig intezhetne pl a szuletesi anyakonyvi kivonatot helyettem, mert meg 4 hetig nem is vihetem ki az utcara.
2014. febr. 4. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, a taj kártya, születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya kell hozzá. Attól, hogy hamarabb jött nincs apasági nyilatkozatotok? Ha nincs, akkor a jegyzőnél el kell intézni de így macerás, mert a kicsi iratait is át kell íratni, az pedig pénzbe kerül.
2014. febr. 4. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha apja neve nincs beirva az anyakonyvi kivonatba akkor azt el kell intezni ha benne van a neve akkor viszi magaval munkaba es megkapj azt az 5 napot. Ezzel tudja igenyelni. De figyelj ra mert a szuletest kovetoen 2 honap alatt asszem ki kell vennie mert ha nem akkor elszall. En ogy emlkeszem ra.

Elottem jol leirta a kedves valaszolo h taj kartya kell a gyereknek, anyakonyvi kibonat, lakcimkartya. Nekunk ezeket a korhazban adtak ki. Par napon belul lehetett menni erte.

Neked nem muszaj igenyelned ezeket h bemenj. Ha minden papirotok megvan ami kell netrol letoltheted a csaladihoz, gyed-hez, es az egyszeri anyasagi tamogatashoz jaro papirokat kitoltod, alairod es hozza rakod a szukseges iratokat amiket kernek beleertve a tiedet is. Nalunk ferjem dolgozni volt, pont akkor esett le tavaly az a nagy ho amrciusban igy anyukam vitt be mindent es intezte el. Kb 1,5 heten belul a szamlamon volt minden penz.

Remelem jol van a kicsi. :-) gratulalok hozza es kivanom h jo nagyra noljon es erosodjon meg. :-)

2014. febr. 4. 21:30
 3/7 A kérdező kommentje:
es a lakcimkartyajat hol tudom igenyelni? ahhoz is kell a szuletesi anyakonyvi? hat 32. hetre erkezett, a hajadoni papirt ami kellett hozza, mar kikertem, de halogattuk a vasarlast is meg ezt is, sajnos lecsusztunk rola. most meg kapkodunk :(
2014. febr. 4. 21:34
 4/7 A kérdező kommentje:
koszonom kedves masodik valaszolo :-) en a korhazban kaptam egy papirt amire az volt irva hogy taj es ado kartya automatikusan kikuldesre kerul,de lakcimkartyarol szo sem esik, csak hogy intezzem az anyakonyvit itt es itt. en miert nem kaotam meg a korhazban ezeket?:(
2014. febr. 4. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Nalunk a korhazban mikor meg bent fekudtam jott egy no es vett fel minden adatot a gyerekrol. Mar most pontosan nem emlekszem h miket kerdezett meg mondott a lenyeg asszem az volt h a tajt postazzak de a lakcimet es az anyakonyvit a korhazban kell atvenni. Hazajottem egy szombati napon es kov.heten szerdan lehetett erte menni. Betelefonaltam h megerkezett-e mar es ugy mentunk erte. Hiaba h egy eve colt ez ,eg csak de mar homalyosodik :D

Nem tudom mindenhol igy csinaljak vagy sem.

Hivd fel oket vagy kerdezz ra bemt ott szemelyesen h mit tegyel.

2-es vagyok.

2014. febr. 4. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az anyakönyvi kivonatért az anyakönyvi hivatalba kellett bemenni, az a szülés után pár nappal már átvehető volt (apuka vagy anyuka mehetett csak érte, a nagymama nem mert azt direkt megkérdeztem, nekünk egyszerűbb lett volna). A lakcímkártyát és a taj kártyát postán küldték (a baba állandó lakcímére, vagyis az anyáéra). A lakcímkártya pár nap alatt kiért, a taj kártya kb. 2 héten belül.
2014. febr. 4. 22:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Ebbol is latszik h ahany hely annyi modon inteznek mindent. Inkabb neked kelle a korhazban avgy a hivatalt felhivni es rakerdezni h ilyenkor mi a teendo. Az apasagi nyilatkozat kb 5 perc es kesz. De azt nem tudom h csinaljak ha mar a te nevedre irtak.
2014. febr. 4. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!