Leszek jogosult bármilyen segítségre?
Figyelt kérdés
24 éves leszek. Jelenleg diák,erre a félévre( a 2013/2014/2 ) az előző félévem passzív volt,nem volt munkám sem csak számlaképes vagyok és 1-1 munkám volt csak az előző félévben úgy kb 50.000 Ft értékben.
Munkanélküli nem lehettem mert még nincs 1 év ledolgozott időm ( vagyis csak diákként dolgoztam kb. 5 évet ).
Aktív keresők támogatását sem kaphatom mert Anyukám munkanélküli és egy családból csak 1 ember igényelheti. Szeptemberben fogok szülni ( kb. ekkor kapom meg a diplomámat is ) Mire számíthatok ilyenkor ? Családi pótlékot vagy egyebet kaphatok ? A GYES,GYED úgy tudom az előző év jövedelmétől függ...de ha én csak diák vagyok/voltam akkor mi a teendő...
2014. febr. 3. 17:24
1/2 anonim válasza:
A diplomás gyedre keress rá, szerintem neked az fog járni plusz 12500 családi. A gyes családi anyasági alanyi jogon jár, a gyed munkaviszonyhoz vagy egyéb máshoz kötött.
2/2 anonim válasza:
Diplomás gyed, a baba 1 éves koráig jár. Menj be a helyi oepbe, érdeklődj utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!