Családi kedvezmény igénybevételéhez kinek kellett volna a nyilatkozatot intézni? Ha ebben a hónapban nem kaptam, akkor már egész évben így lesz?
Munkahelyem tb kifizető hely, eddig minden évben ők kérték, hogy írjam alá a nyilatkozatot, még rám is telefonáltak,hogy menjek be.
Most hó közepén bent voltam, rákérdeztem, azt mondták szólnak, ha kell aláírnom. Nem szóltak, de a mai gyedemben nincs is benne a kedvezmény.
Nagyon mérges vagyok, de nem tudom, ki a felelős ezért.
(ha nem kérdeztem volna rá, még érteném, de direkt megkérdeztem. ha azt mondták volna, hogy ezt nekem kell intéznem, megtettem volna, de azt sem mondták)
A ferjemnek mar benne volt a fizujaban a 2.gyerkoc utan jaro adokedvezmeny, mi pont nem kertuk havonta es megis hozza csaptak :(
Szerintem jan 31 volt a hatarido, de biztos lehet evkozben is intezkedni mert tavaly augusztustol megkaptuk volna a magzatra, de nem kertuk. Szoval hivd fel oket mindenkepp, meg esetleg egy konyvelot ha van olyan ismerosod.
Csak segítségként:
Jövőre ne várd meg, míg a kezedbe nyomják. Az év első heteiben a NAV honlapján már fent vannak az adóév új nyomtatványai. Letöltöd, kitöltőd, és mielőtt a munkáltató ráeszmélne, már be is nyútod neki.
A nyilatkozattételnek nincs határideje. Bármikor benyújtható, akár november 16-án is. De visszamenőleg nem tudják érvényesíteni, csak akkortól, amikortól rendelkezésre áll és a számfejtésbe még "belefér". Amit nem tudott valaki érvényesíteni, azt az év végi adóbevallásban utólag megteheti.
Sőt, ha megggondolta valaki magát, és mégsem kéri, akkor vissza is lehet vonni, de ez is csak az aktuális hónaptól lép érvénybe. Tehát visszamenőleg ez sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!