Családi kedvezmény ügyben kikerülhetem a munkáltatóm, ha az apuka veszi igénybe a kedvezményeket?
Az csalás.
Az én munkahelyem központja is 200 km-re van. először a férjem munkahelyén kitöltötték és utána elsőbbségi ajánlottan elküldtem az én munkahelyemre és ők visszaküldik. az egész megvan egy hét leforgása alatt
Kedves 3/4-es!
Miért büntetnék meg? Nem adót csalt, hanem megkönnyítette a dolgát. Én megértem, annyi csiga-biga ügyintéző van...
Szívből nem ajánlom azt, amit szeretnél, de én is évek óta így csinálom. "A páromnak nincs munkahelye", pedig van. Nekünk hónapokat kéne várnom vele, és eszem ágában sincs. Év közben egyedül én veszem igénybe, év végén pedig - ha kell - megosztjuk.
A cégnél lévő nyilatkozatokról nem küld a cég az adóhatóság felé adatszolgáltatást.
Az a lényeg, hogy az év végi bevallásnál klappoljanak a dolgok. A köztes állapot a lőtéri kutyát nem érdekli. Baj csak akkor van, ha duplán veszitek igénybe, és év végén befizetnivalót produkál a dolog.
Ha ellenőrzik a céget év közben, akkor is azt nézik, hogy a nyilatkozatnak megfelelően adták-e meg a kedvezményt, nem látnak bele, hogy a nyilatkozat tartalma valós-e. És gondolj bele, ha év közben valamelyik félnek egyik héten van munkája, a másik héten meg nincs, akkor jönnek-mennek a nyilatkozatok 5 percenként? Ez teljesen életszerűtlen.
Én tisztában vagyok vele, hogy milyen buktatói lehetnek egy ilyennek, de mivel a bevallásunk teljesen stimmel, amit igényeltünk benne, arra jogosak is voltunk, így én nem csinálok ebből akkora ügyet. Eddig a hatóság sem tette, pedig jártam már bent náluk a bevallás kapcsán. Ennyi.
Te döntesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!