Gyes mellett vissza szeretnék menni dolgozni. Lehet olyan hogy nem vesznek vissza?
Figyelt kérdés
Beszéltem a munkáltatómal, hogy szeretnék visszamenni dolgozni, az állásomat azonban betöltötték és egy számomra sokkal kedvezőtlenebb lehetőséget ajánlottak fel. Köteles vagyok én azt elfogadni? Kérvényeznem kell írásban hogy vissza mehessek, arra gondoltam, hogy abba beírom, hogy abba a munkakörbe mennék vissza ahonnan eljöttem. Azt hogy nem vesznek vissza a eredeti munkakörbe azt az én közvetlen főnököm mondta mert csókosa az akit felvettek. A kérvényt viszont a közvetlen főnökömnek és az ő főnökének kell címeznem. Milyen jogaim vannak?2014. febr. 1. 14:18
1/4 anonim válasza:
GYES mellett nem koteles foglalkoztatni a munkaadó.
2/4 anonim válasza:
Kötelesek visszavenni és utána ki is rúghatnak sajnos.
3/4 anonim válasza:
A te munkakörödet betöltötték,de felajánlottak egy másikat,amit viszont te nem akarsz elfogadni...akkor ez patt helyzet.Ők adtak lehetőséget neked,amivel nem szeretnél élni,a törvény arra nem kötelezi a munkáltatót,hogy azonos munkakörbe vegyen vissza.
Szerintem az a legjobb,ha keresel egy másik munkahelyet,mert úgy tűnik,hogy nem tudtok közös nevezőre jutni.
4/4 anonim válasza:
GYES mellett nem koteles a munkaltato visszavenni. Akkor koteles, ha a kismama lemondja a gyest es megszünteti a fizetesnelkuli szabadságát. Ezt viszont 30 nappal a tervezett munkakezdés elott be kell jelenteni irasban. A "csókos" ahogy nevezed, valószínűleg hatarozott ideju szerződéssel lett felvéve, amit ha a lejárat elott bontanak fel, nagyon sokba kerül a munkáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!