Lejár a szerződésem február 28. -án, augusztusba szülnék. Kaphatok így GYED-et, ha megvan az egy évem?
2013 januárja óta dolgozom, decemberben táppénzre kellet mennem, mert veszélyeztetett terhes vagyok. (jelenleg 12 hetes). A munkáltatom azt mondta, legyek nyugodt, hosszabbítani fogja a szerződésem, ma kiderült, hogy mégsem.
Jár ilyen estben nekem valami vagy csak a GYES?
Én nem azt írtam, hogy nem akarod fizetni a Tb-t, hanem az a fura, hogy nem akarod a munkanélküli járadékot később igénybe venni, mert akkor nem leszel TB által biztosítva. Nekem ez a fura, hogy 70 ezer járulékot fizetnél, de 7 ezer tb-t már nem, pedig akkor igénybe tudnád venni később a munkanélküli ellátást.
Egyébként teljesen igazad van, nem igazságos, hogy valaki szülés előtt elveszti a munkahelyét és csak gyesre jogosult, ha pont úgy jön ki.Én ismerek olyat, aki 12 év után lett munkanélküli, nem ismerte a szabályokat, mire megszült nem volt biztosítva, így csak gyest kapott, mint az, aki 1 percet sem dolgozott életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!