Kérhetek emelt családit, ha a férjem börtönbe került?
Figyelt kérdés
Mivel így az ő keresete kiesett és értelemszerűen nem él velünk (és még évekig nem is fog sajnos), jogosult vagyok az egyedülállóknak járó emelt családi pótlékra?
Nagyon fontos lenne tudnom minél hamarabb, mert iszonyatosan nehéz helyzetbe kerültünk emiatt és ez a havi 1500Ft is sokat számítana.
Köszönöm a válaszokat, utánanéztem most magam is, valóban kaphatok szerintem is.
Holnap megyek és megigénylem az emeltet, majd megírom sikerült-e, hátha valakit érdekel.
2014. jan. 26. 21:43
12/21 anonim válasza:
nem tudod megigényelni, amíg a férjed nem mond le róla!!! Be ne menj a kincstárba, priviben küldök neked egy mailt (kincstár), arra a címre írj és érdeklődd meg, hogyan teheti meg a börtönből.
2014. jan. 26. 21:51
13/21 anonim válasza:
Mondjuk én elég felháborítónak tartom, hogy egy börtöntöltelék gyereke több családi pótlékoz kap, mint mondjuk egy önhibáján kívül munkanélküli gyereke! (lepontozhattok nyugodtan, akkor is felháborító!!)
2014. jan. 27. 08:06
14/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm szépen a kedves soraid.
Ez pont kellett, nem rúgtak még belém jogtalanul....
Ennyi örömöd legyen a mai napban, több nem!
2014. jan. 27. 10:44
15/21 anonim válasza:
Miért te igazságosnak tartod?
2014. jan. 27. 10:57
16/21 anonim válasza:
A gyerek nem tehet róla, hogy az apja börtönbe került, ki tudja miért került be. A gyerektől nem sajnálom azt a havi 1500 Ft-ot, csak a gyerekre is legyen költve, ne másfél doboz cigarettára.
Kérdező, ha esetleg gyesen vagy és a gyereked elmúlt 1 éves, akkor korlátlan időben dolgozhatsz gyes mellett!
2014. jan. 27. 10:58
17/21 anonim válasza:
Ja, ha évekig börtönben lesz nyilván nem jogtalanul ítélték el. Természetesen nem a gyereknek kellene hátrányt szenvednie, nem erre gondolok, de az olyan aki elveszti a munkáját egyik napról a másikra miért nem érdemel meg annyit, hogy a gyereke legalább egy kicsivel több pénzt kap? Nem beléd rúgok, hanem az olyanba akinek gyereke van, és mégis olyat csinál, amivel veszélyezteti a gyereke megélhetését. Az más dolog, ha esetleg te is tudtál róla.
2014. jan. 27. 11:00
18/21 anonim válasza:
Nézd, igazad van utolsó, veled is egyetértek. Az én párom pont múlt héten lett munkanélküli és van egy 4 éves fiam, egy 2 éves lányom és 1 hónap múlva szülök. Van egy kevés tartalék, de nem hiszem, hogy sokáig kitart, én is örülnék akár havi 2-3 ezerrel több családinak. Már azon vagyok, hogy szülés után visszamegyek a munkahelyemre, lemondom a tgyást és a párom marad itthon gyesen, ha addig nem talál munkát. Ez az élet, ez van. Tényleg nem sajnálom a gyerektől, de pl. az én párom 12 év után lett munkanélküli és kemény 90 nap álláskeresési jár neki, de az ő gyerekeinek nem jár több pénz, több év munkaviszony után, de egy bűnözőnek igen, mivel valószínűleg nem kis dolgot csinált, ha több évig bent lesz!
2014. jan. 27. 11:22
19/21 anonim válasza:
Utolsó ha álláskeresési még jár akkor akkor gyed-re is mehet az apa nem csak gyes-re.
2014. jan. 27. 11:42
20/21 anonim válasza:
Nem mehet, csak miután nekem lejárna a tgyás, vagyis a gyerek kb. 6 hónapos korától mehet az apa gyedre. Ezt sajnos az okosok így találták ki!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!