Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kérhetek emelt családit, ha a...

Kérhetek emelt családit, ha a férjem börtönbe került?

Figyelt kérdés

Mivel így az ő keresete kiesett és értelemszerűen nem él velünk (és még évekig nem is fog sajnos), jogosult vagyok az egyedülállóknak járó emelt családi pótlékra?

Nagyon fontos lenne tudnom minél hamarabb, mert iszonyatosan nehéz helyzetbe kerültünk emiatt és ez a havi 1500Ft is sokat számítana.

2014. jan. 26. 18:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
igen, kérhetsz.
2014. jan. 26. 18:28
 2/21 A kérdező kommentje:

Ó, ha én ezt hamarabb tudom, már fél éve kérhettem volna :(

Mi kell hozzá vajon?

Valami igazolás, vagy csak írnom kell egy nyilatkozatot?

Ugyanúgy be kell mennem személyesen a MÁK-hoz?

Ezt miként kell intézni?

Anno a férjem volt bent, én nem tudom hogy működik a dolog.

2014. jan. 26. 18:32
 3/21 anonim ***** válasza:

ha eddig a férjed nevére érkezett, akkor neki le kell mondani, te pedig megigényelheted.

És imádkozz, nehogy visszafizettessék vele azt a hat hónapot, amíg ő már ült (ismerős nem mondta le, mikor meghalt a férje, tovább érkezett a közös számlára, aztán amikor bement, hogy költöznek, kiderült, és vissza kellett fizetnie másfél évnyi csp-t, mert jogosulatlanul vette fel - hiába mondta, hogy ő nevelte a gyerekeket, az igénylő meghalt, akkor neki újra kellett volna kérni)

2014. jan. 26. 18:35
 4/21 anonim ***** válasza:

Hivd fel öket, és akkor megmondják mit kell tenni.

Meg azthiszem a hivatalba is iényelhetsz különbözö segélyeket. Pl. lakásfenntartási támogatást, egyszeri gyorssegélyt, stb.

2014. jan. 26. 18:35
 5/21 anonim ***** válasza:
egyébként nem kell hozzá igazolás, az egyedülállóságról csak nyilatkozni kell az igénylőlapon.
2014. jan. 26. 18:36
 6/21 anonim ***** válasza:
10%
Ha férjed akkor nem mivel nem vagy egyedülálló. Akinek van férje az nem lehet egyedülálló, akár hol van a férj.
2014. jan. 26. 18:43
 7/21 anonim ***** válasza:
87%

de, egyedülállónak számít, akkor is, ha van férje.

cst értelmében ugyanis egyedülálló: az a személy, aki hajadon, nőtlen, özvegy, elvált, házastársától külön él és nincs élettársa.

2014. jan. 26. 18:47
 8/21 anonim ***** válasza:
8%

Miért irtok hülyeségeket,hogy igényelhetne egyedülálló családit ha nem egyedülálló van férje?

Kérdező nem nem igényelhetsz, mivel nem vagy egyedülálló attól, hogy a férjed nem veled él. Arra meg az apának kellett volna gondolni,miből éltek meg mielőtt bűnözött.

2014. jan. 26. 18:48
 9/21 anonim ***** válasza:
55%
El kell olvasni a törvényt nem pedig más írását hülyeségeket nevezni. Mint ahogy már a korábbi hozzászóló is írta a cst értelmező rendelkezésében világosan le van írva hogy az is egyedülállónak számít aki a házastársától külön él.
2014. jan. 26. 20:41
 10/21 anonim ***** válasza:
57%
idemásoltam a törvényt, fel bírod fogni, vagy értelmezzem is???
2014. jan. 26. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!