Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ebben az esetben igényelhető...

Ebben az esetben igényelhető a családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés

Olvastam mindenfélét,ezért teljesen elbizonytalanodtam, hogy mi is a valóság. Olyanok válaszára lennék kíváncsi akik biztosat tudnak nekem mondani.

Nos, nekem nem volt hosszútávú munkaviszonyom (2 hónap) azért mert a suliból kikerülve munkát kerestem. Nagy nehezen, hosszú idő után találtam, de a terhességem és egyéb tényezők miatt ott kellett hagynom.

A páromnak rendesen fizető biztos munkahelye van.

Első babát várjuk.

Nem vagyunk házasok és nem is vagyunk bejegyzett élettársi kapcsolatban.

Így igényelheti a párom az adókedvezményt?

18 hkm

2014. jan. 24. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
2014. jan. 24. 15:46
 2/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is írják, magzat után a várandós nő és vele közös háztartásban élő házastársa...

A törvény nem engedi meg, hogy élettársak igénybe vegyék. Viszont itt már sokszor olvastam, hogy a munkahelynek nem számít, és megadja. A baj az, hogy nem jogosan, és visszafizetni ti fogjátok, ha rájönnek.

2014. jan. 24. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem csak a szülés után ha az apa tett apasági utána igényelhet csak élettárs. Majd az év végi adóbevallásban utolag vissza igényelheti már, akkor is jól fog jönni egybe az a pénz.
2014. jan. 24. 15:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Az orvosomtól hogy kell kérni a hozzá kapcsolandó igazolást?

Van konkrét neve esetleg?

2014. jan. 24. 15:49
 5/10 A kérdező kommentje:

Értem.

és ha a párom a munkáltatójánál rákérdez, tájékoztatják?

2014. jan. 24. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy rákérdezhet de ha betartják a pontos törvényeket nem fogják engedni. Nem mondom az a pénz nem veszik el év végi adóbevallásban utolag érvényesítheti majd.
2014. jan. 24. 15:53
 7/10 A kérdező kommentje:

értem.

Azért köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 24. 15:55
 8/10 Jégtánc ***** válasza:
A gyermek születése után természetesen igényelheti,91 nap után elvileg csak ha házasok vagytok.
2014. jan. 24. 19:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem kérheti a párod az adókedvezményt hivatalosan, csak miután a baba megszületett. Amit nem tudott kérni, azt jövőre tudja az adóbevallásban visszaigényelni vagy vegyen el feleségül. Ha a munkahely megadja, mert van ilyen is, hogy nem törődnek vele, vagy nem is tudják mi a pontos törvény és kiderül adóbevalláskor, hogy a párod jogtalan igénybe vette, akkor büntetést kaptok, nem keveset.

Az orvosi igazolást a nőgyógyász állítja ki. De még egyszer leírom, hogy nem jár a párodnak a magzatra!

Egyébként szerintem te ezt már kérdezted, akkor is leírtuk ugyanezeket! Ha ennyire agyalsz 10 ezer forinton és jövőre egy összegben nem jó, akkor inkább dolgoznod kellene még, nem gyereket szülni.

2014. jan. 25. 11:06
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem agyalok 10 ezer forinton, csak egyszerűen feltettem egy kérdést, mert nem tudom/tudjuk, hogy működik. De látom felesleges volt feltenni, legközelebb egy szakértőt kérdezek akkor ha ennyire baj.

Nem tettem fel már előtte ezt a kérdést, gondolj azt amit akarsz.

Egyébként normálisan is lehet véleményt alkotni, nem pedig ilyen bunkó stílusban.

2014. jan. 27. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!