Családi adókedvezmény kérdés, segítenél?
Figyelt kérdés
TGyáson vagyok, bruttóm 98ezer volt(ennek a 70% után számolják a TGYÁS és a Gyedet.Férjem 120 ezerrel van bejelentve.Hogy járnék jobban 3 gyerekkel ha ő igényli 3 gyerek után vagy én 1 gyerekre ,férjem 2 gyerekre?2014. jan. 22. 19:49
1/8 anonim válasza:
Ha megosztva, gondolom. 3 gyerekre egyikőtök sem tudja mert elég alacsony a jövedelmetek.
2/8 anonim válasza:
Megosztva, férj igényelje kettőre mert neki magasabb a jövedelme.
3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2014. jan. 22. 20:03
4/8 A kérdező kommentje:
2014 ből változott úgy tudom és jobban lehet érvényesíteni,ez így van?kalkulátorok ami neten vannak,ha 120 bruttónál 3 gyereket írok 39ezer jön ki,ha 2 gyreket akkor 20 ezer és én egyre az 11 ezer.Megosztva kevesebb mint nem megosztva,szerintetek?
2014. jan. 22. 20:08
5/8 anonim válasza:
Ne a gyerekek száma alapján osszátok meg, hanem összeg szerűen.
Kérd a könyvelő segítségét és kiszámolja, hogy jártok a legjobban.
6/8 A kérdező kommentje:
Férjem munkahelyén azt mondták,hogy 3 gyerekkel nem fér bele,egyre én igényeljem.Az adóbevallásnál nem jár vissza ha esetleg nem jól csináljuk?
2014. jan. 22. 20:30
7/8 anonim válasza:
szia. megosztva igényeljétek. az nem feltétlenül gyerekenként van. mindketten beírjátok mind3 gyerek adatait az adóbevallásba, és összes szerint lesz, a lényeg hogy mindent vissza fogtok kapni amit csak lehet :) ha nem is könyvelő segítségét kéritek akkor menjetek be a NAV-ba ott biztosan segítenek a kitöltésben. ha meg rosszul töltenétek ki és pont rendes ügyintéző vizsgálja még azért is kiértesítenek hogy menj be mert több pénz jár vissza mint amit beírtatok. de ez egyén függő szóval én bemennék a helyetekben hogy ott segítsenek mert akkor biztosan jó lesz! a könyvelők sajnos sokszor hibáznak :)
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ,én inkább a havi lebontás miatt kérdeztem,de ahogy mondod gondolom,hogy majd amikor lesz az évi adóbevallás akkor majd vissza kapunk.
2014. jan. 26. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!