Ilyen esetben jár az osztrák Gyes?
Magyarországon ugyebár dolgozhat az anyuka a gyes ideje alatt és kapja ezt a kb. 30.000Ft összegű juttatást.
Nálunk apuka Ausztriában dolgozik,így a munkája mellett jogosultak lennénk az osztrák gyesre,ami szép pénz,így egyértelmű,hogy igényeljük.
A kérdésem az lenne,hogy mi van viszont akkor,ha én nem akarom abbahagyni a munkát és továbbra is dolgoznék.
Ugyebár ez Magyarországon megtehető,hogy nem Gyedet,hanem gyest kapok és kész.
De ezt így is meg lehet tenni?
Tehát apuka Ausztriában dolgozik,igényli azt osztrák gyest én pedig dolgozok továbbra is.
A munkám sajnos nem várna meg és bizony nem szívesen adnék fel egy olyan munkahelyet,ahol 40 órában vagyok bejelentve,de csak kb 8 órát dolgozok hetente és nettó 80.000et megkeresek.
Szóval bőven bírnám a pici mellett.
Valaki tud erre nekem választ adni?
Előre is nagyon köszönöm!
Sziasztok! A kérdező azóta eltűnt, de már többször feldobta a kereső nekem ezt a kérdést, és hátha hasznos lesz a válaszom másnak is, aki esetleg ide téved. Nekünk ugyanis most aktuális a téma, és most jártunk utána a kérdésnek.
Nálunk apuka dolgozik kin, és én magyar vállalkozó vagyok, így lesz folyamatosan bevételem, ami a magyar gyes mellett nem gond. Ausztriában is lehet dolgozni a gyes mellett, de náluk van egy bevételi limit. Ha megigényli az anyuka a kinti gyest, akkor az éves bevétele (14 hónapra levetítve) nem lépheti túl a 16.200 Eurot.
Ha ezt nem léped túl, apuka kint dolgozik, egy címen vagytok, és jár a kinti családi, akkor jár a gyes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!