Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ki jártas ebben a témában?

Ki jártas ebben a témában?

Figyelt kérdés
Jelenleg gyeden vagyok és azon gondolkodom hogy vissza mennék a munka helyemre ahol 8 órában dolgoztam. Most viszont csak 6 órásnak mennék vissza és az a kérdésem, hogy ezt meg lehet tenni és szokott ilyenben segíteni a munkáltató? (Egyébként kereskedelemben dolgoztam) A másik pedig hogy ha most esetleg áttennének 6 órásnak mondjuk 1-2 év múlva akkor meg vissza tudnánk ezt csinálni? A válaszokat előre is köszi!

2014. jan. 20. 20:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Főnökön múlik, elvileg csak a eredeti felét a 4 órát kell felajánlani, a 6 órát egyáltalán nem.
2014. jan. 20. 20:35
 2/4 A kérdező kommentje:
de ha a cégnél ahol dolgozom nincs 4 órás csak 8 vagy 6 órás és mind a kettő kétszakos munka? abban az esetben is van lehetőség?
2014. jan. 20. 21:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Átrakhat, rajta múlik, de utánna n biztos hogy vissza rak 8 órába.

Általános nem szoktak vissza rakni, mert elvègeztetik 6 órában veled a 8 órás munkát.

2014. jan. 20. 22:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Így szól a törvény:

A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek hároméves koráig köteles a munkaszerződést a napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani.

2014. jan. 21. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!