2013 június 6. -a óta van munkaviszonyom ami határoztalan idejű csütörtökön kiderült, hogy kismama vagyok . Februárban szeretnék elmenni táppénzre fizikai munkát végzek, Így kapok Tgyást és Gyed-et?
365 bérezett napnak kéne lennie ahoz, hogy kapj ellátást.
Na meg max annyit lehetsz táppénzen amennyit dolgoztál, vagyis 7 hónapot, a terhessèg meg 9 hónap, nem biztos hogy kitart szülésig a táppénz.
Én dolgoznék a helyedben addig, hogy meglegyen az 1 év minkaviszonyom.
Na meg a doki azért mert fizikai munkát vègzel nem biztos hogy kiír, ha semmi bajod!
Ha bejelented a munkáltatódnak, köteles olyan munkakört biztosítani, ahol nem leszel veszélyben sem te, sem a babád. Persze ha nem tud ilyet, akkor jön a táppénz.
365 biztosított napodnak kell meglenni, és ahogy írták is előttem, ebbe beleszámít a táppénz is, így jogosult leszel a tgyásra.
A GYED a jogosultság kezdetét megelőző 2 éven belül megszerzett biztosításban töltött napoknak megfelelő
időtartamra, de legfeljebb a gyermek 2. életévének betöltéséig jár.
Remélem minden sima lesz :)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!