Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A 2 évet ha betölti a kisfiam,...

A 2 évet ha betölti a kisfiam, szeretnék elmenni táppénzre, míg ki nem bújik a pocaklakó, ez esetben is jár a gyes extra?

Figyelt kérdés
Még csak tervben van a kistesó,és októberben lesz 2 éves a fiam. Legkésőbb tavasszal újra babaprojektet kezdünk. Aztán meglátjuk hogy hogyan jön össze. Ez esetben ha én a gyed után táppénzre megyek,akkor a gyes extrát megigényelhetem? Vagy ilyen esetben ez már nem jár?

2014. jan. 16. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
táppénz mellé szerintem nem igényelheted.De a férjed igényelheti
2014. jan. 16. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel, ezért írok, így a megválaszoltak között ott lesz a topicod.

Én amúgy úgy csinálnám, hogy visszamennék dolgozni, úgy hogy szabadságot kivennék, hiszen a gyed alatt felhalmozódott valamennyi, pl 2 hónapnyi tuti, utána táppénz. Szabi alatt biztos jár a gyes extra,hiszen dolgozol, táppénzen meg az jó kérdés, de ezért írtad a topicot :) várjunk választ.

2014. jan. 16. 13:02
 3/11 A kérdező kommentje:
Ugy látom ennek utánakell majd járni. Annyira megbonyolitjak ezzel az extrakkal az egészet.
2014. jan. 16. 23:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Én épp tegnap kérdeztem ezt az ügyintézőmtől, ügyfélkapum szoktam benyújtani az igényt és ő mindig felveszi velem a kapcsokatot. Szóval nejem most kezdődne majd a gyesem, de közben kiderükt hogy összejött a baba, még csak 6 hét, de mivel nehezen jött igy már most veszélyeztetett terhesként vagyok nyilvántartva és ha betöltöm a 12 hetet akkor akarok táppénzre menni. Szóval ő azt mondta, hogy ez jelen állás szerint nem gond tehát jár, hiszen a "munkaviszonyom" alapján kapom a táppénzt, de a biztonság kedvéért majd a felettesét is megkérdezi,bés ha mégsem szólni fog hogy le kell-e mondanom, bár a további ellátások miatt lehet hamarabb lemondom, hogy a második gyerkőccel magasabb ellátást kapjak.
2014. jan. 17. 10:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Akkor írd már meg légyszi mit mondtak.

De akkor ezek szerint táppénzen is jár.

2014. jan. 17. 14:03
 6/11 A kérdező kommentje:

Jó lenne, ha táppénz alatt is járna a gyes :-)

Várjuk a választ!

2014. jan. 19. 13:45
 7/11 anonim ***** válasza:

En most pont igy vagyok, december vegen lett 2 a fiam es a napokban szuletik a kisteso. Erre az egy honapra tappenzre mentem, de nem kapom melle a gyest.

Mondjuk nekem eszembe sem jutott, hogy tappenz melle janurtol akar jarhatna is, de eleg hosszan beszeltunk a beressel a mh-en, sztem mondta volna, hogy megigenyelhetem.

Lehet en is rakerdezek nala erre.

2014. jan. 23. 13:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Nálam hasonló a helyzet. Júniusra várjuk a picit, februárban lesz kettő a nagy-kisfiam, megigényeltem a gyest a szülinapja utáni naptól és jeleztem a cégemnek, hogy visszamennék dolgozni, adják ki a felgyülemlett szabadságomat.

Természetesen korrektül leírtam, hogy feltehetőleg a szabadságom lejárta után sem fogok tudni munkába állni, mert áprilisban telik le a szabi és május elejétől már tgyáson leszek, egy hónapra pedig nem adnám bölcsibe (meg nem is biztos, hogy engedne az orvos). Úgyhogy ha rendesek, és az idei szabadságomat is kiadják, akkor szabi+szabi+szülési szabadság lesz a menet, ha nem, akkor szabi+táppénz+szülési szabadság.

2014. jan. 23. 14:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyébként az OEP honlapján lévő tájékoztató szerint táppénz mellé is jár a gyes-gyed-tgyás extra :)
2014. jan. 23. 14:11
 10/11 A kérdező kommentje:
utolsó! na ez jó hír.remélem megmarad mindez október végéig :-)
2014. jan. 24. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!