Ha majd tgyást és gyedet kapok, akkor is igénybe tudom venni a családi adókedvezményt?
Figyelt kérdés
Eddig a lányunk után a férjem vette igénybe, de most azt mondták a munkahelyen hogy csak az veheti igénybe akinek a nevén van a családi pótlék. Így most én kértem, de május közepétől elmegyek szülési szabadságra, akkor is kaphatom majd én mindkét gyerek után?
És ugyanúgy 2x10000 Ft jár majd?
Csak akkor nem tudom majd igénybe venni ha gyest fogok kapni?
Vagy jövőre irassuk át a családi pótlékot férjem nevére és akkor majd ő igényelheti mindkét gyerek után?
2014. jan. 9. 10:55
11/12 anonim válasza:
Igen, év közben is lehet módosítani! Ha te csak 15 ezret tudsz igénybe venni a 2 gyerek után, akkor a párod nem tudja a maradék 5 ezret igénybe venni, ha a te nevedre van igényelve csak a kedvezmény. Csináljátok úgy, hogy 1 gyerekre te igényled, 1 gyerekre pedig a párod, így fejenként megkapjátok a 10-10 ezer Ft-ot és nincs jövedelemkiesés. Mi is így csináljuk, a párommal.
12/12 anonim válasza:
Utolsónak: dehogynem, igénybe tudja venni a fennmaradó 5000-et is, ezt hívják úgy, hogy a kedvezmény megosztása. Be kell jelölni, pontosan mekkora összeget vesz igénybe az egyik, és mekkorát a másik fél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!