Ha majd tgyást és gyedet kapok, akkor is igénybe tudom venni a családi adókedvezményt?
Eddig a lányunk után a férjem vette igénybe, de most azt mondták a munkahelyen hogy csak az veheti igénybe akinek a nevén van a családi pótlék. Így most én kértem, de május közepétől elmegyek szülési szabadságra, akkor is kaphatom majd én mindkét gyerek után?
És ugyanúgy 2x10000 Ft jár majd?
Csak akkor nem tudom majd igénybe venni ha gyest fogok kapni?
Vagy jövőre irassuk át a családi pótlékot férjem nevére és akkor majd ő igényelheti mindkét gyerek után?
Valamit elértettél .
Az veheti igénybe, aki családi pótlékra jogosult, és nem csak az aki családi pótlékot kap.
Attól hogy te kapod, még a férjee is jogosult rá, tehát igénybe veheti
Hülyeség, hogy csak az veheti igénybe, akinek a nevén a családi pótlék van. Én megosztom a párommal a kedvezményt, 1 gyerek után én, egy gyerek után a párom veszi igénybe. Sőt, mivel házasok vagytok, így magzat után is igénybe veheti a párod a kedvezményt.
Tgyás és gyed alatt is igénybe lehet venni a kedvezményt, tgyás alatt a levont adó mértékéig, gyed alatt az adó és nyugdíj mértékéig. Tehát, ha 2 gyerek után kéred a tgyás alatt, de a havi adód 15 ezer Ft, akkor nem kapsz vissza 20 ezret, hanem 15 ezret kapsz vissza, mert nem fizetsz be több adót. Gyed alatt a levont nyugdíjjárulékot is visszakapod, tehát itt valószínű visszakapnád a havi 20 ezret, ha a levont adó és nyugdíjjárulék eléri a 20 ezer Ft-ot.
Gyes alatt nem lehet családi adókedvezményt érvényesíteni.
De az biztos, hogy nem igaz, hogy csak az veheti igénybe, akinek a nevén van a családi pótlék. Szerintem csak nem akar a cég foglalkozni vele.
Adóköteles jövedelemből lehet igénybe venni, a tgys és a gyed is az :)
A munkahelyed hülye, vagy félreértetted, trmészetesen a férjed is igénybe veheti.
Gyedből is igénybe lehet venni, hiszen vonnak belőle adót!!
Én tavaly, mikor gyeden voltam még, igénybe vettem 1 gyerek után.
Köszönöm szépen!
És év közben is lehet változtatni, hogy mondjuk én májustól visszamondom, ő meg májustól megigényli?
Vagy ha mondjuk tgyás és gyed alatt nem tudom kihasználni a 2x10000 Ftot, csak pl. 15.000 ftot, akkor a fennmaradó részt a párom igénybe tudja venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!