Jól gondolom, hogy járhat a diplomás gyed?
Januártól az a hallgató, vagy frissen diplomázott szülő is jogosult lesz a gyedre, aki a szülést megelőző két éven belül felsőfokú szakképzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és a jogviszony alatt ad életet gyermekének, akit saját háztartásában nevel.
Az a kismama is jogosult lesz a juttatásra, aki a jogviszony szüneteltetését, vagy megszűnését követő egy éven belül szüli meg gyermekét.
A felsőfokú alapképzésben, illetve szakképzésben, felsőoktatási szakképzésben, valamint szakirányú továbbképzésben résztvevő hallgató esetén a gyed összege a bruttó 98 ezer forintos minimálbér 70 százaléka.
Én két éves egyetemi felsőfokú szakképzést végeztem levelezőn, a két aktív félévem meg van. Júniusra vagyok kiírva, tavaly júniusban végeztem.
NEM.
"nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó" - ott van, hogy NAPPALIN, te meg levelezőn és a két féléved se lenne elég, hisz két félévet MEGHALADÓ a követelmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!