Szerintetek jár a GYED extra, azaz az én esetemben a GYES ha a 2. gyermekemmel terhességi táppénzen vagyok?
Táppénz alatt nem jár gyes, a gyed extra miatt sem, mivel a táppénzt saját jogodon kapod, nem a gyerek után. Ha tgyásra mész, akkor igényelhetsz gyest a tgyás mellé.
Nálam úgy van, hogy most táppénzen vagyok terhesség miatt, de előtte én is dolgoztam teljes munkaidőben, így a gyest a nagymama nevére igényeltük. Így míg táppénzen vagyok, a nagymama kaphatja tovább a gyest.
munkavállalással és a gyermekek után járó ellátások együtt folyósításának bevezetésével összhangban változott:
Nem jár a gyermekgondozási díj
ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsőde, családi napközi, házi gyermekfelügyelet) elhelyezik, kivéve a gyermek 1 éves kora után a jogosult keresőtevékenységet folytat, továbbá ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést.
ha a jogosult egyéb rendszeres pénzellátásban - ide nem értve a táppénzt, a baleseti táppénzt, a terhességi-gyermekágyi segélyt, a gyermekgondozási díjat, a gyermekgondozási segélyt, a gyermekgondozási támogatást, az álláskeresési járadékot és segélyt, a vállalkozói és a munkanélküli járadékot, valamint az álláskeresést ösztönző juttatást
részesül.
Szia!
Csak érdeklődnék,h sikerült-e gyes-t+ táppénzt is igényelned?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!