Ápolási mellett is jár nekem a + Gyes?
Szerintem nem,mert ápolási mellett is lehet 6órát dolgozni és akkor járna a gyed.
Szerintem ápolásira egyáltalán nem vonatkoznak ezek az új törvények. De kérdezd meg az újévben az államkincstárban.
"NEM JOGOSULT AZ ÁPOLÁSI DÍJRA A HOZZÁTARTOZÓ, HA a) rendszeres pénzellátásban részesül, és annak összege meghaladja az ápolási díj összegét, ide nem értve a fentiekben részletezett esetben az ápolási díj folyósítása alatt megállapított ellátásokat, valamint a táppénzt, amelyet az ápolási díj folyósításának időtartama alatt végzett kereső tevékenységéből adódó biztosítási jogviszony alapján - keresőképtelenné válása esetén folyósítanak, b) szakiskola, középiskola, illetve felsőoktatási intézmény nappali tagozatos tanulója, hallgatója, c) keresőtevékenységett folytat és munkaideje - A NAPI 4 ÓRÁT MEGHALADJA , d ) illetve ha az ápolt két hónapot meghaladóan fekvőbeteg-gyógyintézeti, vagy bentlakásos szociális intézményi ellátásban részesül."
csak én tudtam jól... utánanéztem már hogy 2-en is ezt írtátok... mondjuk igazából nekem mindegy volt mert jól fizető 4 órás melóm van (6-ba se keresnék máshol ennyit) de kíváncsi voltam... így viszont nem vagyok jogosult GYEd-re... hát kíváncsi leszek meg fogom-e kapni a + Gyest...
Szia!
Mi történt azóta?
Kapod a gyest ápolási mellett?
Mert ma olvastam,hogy 2014-ben születik testvér akkor elméletileg mindkettő jár.
Szia!
Köszi a választ:)
Azért bemásolom a linket,hogy ha más is van így és nem tudja úgy megoldani mint Te lássa,hogy van rá paragrafus:)
Tehát,ha 2014-ben születik kistesó akkor utána jár gyes és nem a kettő(gyes és ápolási) különbsége mint régen,hanem teljes értékű gyes és teljes értékű ápolási díj.
Végig kell olvasni az egész oldalt,mert pár mondatban térnek csak ki a 2014-ben születettekre!
Tehát itt lehet olvasni:
Örülök,hogy talpraesett voltál!!!
:)
Üdv,
FONTOS VÁLTOZÁS: A 2014. január 1-től a korábban született gyermek után folyósított ellátások és a 2014 ben született gyermek után járó ellátások egyidejűleg járnak az alábbiak szerint: A SZÜLŐ A KÜLÖNBÖZŐ KORÚ GYERMEKEI JOGÁN A GYES-T, A TERHESSÉGI-GYERMEKÁGYI SEGÉLYT VALAMINT A GYERMEKGONDOZÁSI DÍJAT (GYED) EGYIDEJŰLEG IS IGÉNYBE VEHETI.
ezt részét mondod? mert itt is csak GYES, TGYÁS, GYed-ről esik szó... (vagy én vagyok vak és nem találom az ápolásit:D)
vagy ezt a részét?
NEM JOGOSULT A GYERMEKGONDOZÁSI SEGÉLYRE AZ, AKI RENDSZERES PÉNZELLÁTÁSBAN RÉSZESÜL KIVÉVE AZ ALÁBBI ELLÁTÁSOKAT: a) gyermekgondozási támogatás, a gyermekgondozási támogatás folyósítása mellett végzett kereső tevékenység után járó táppénzt, baleseti táppénzt, továbbá az 1993. évi III. törvény 43. §-a szerinti KIEMELT ÁPOLÁSI DIJAT vagy az 43/A. §-a szerinti EMELT ÖSSZEGŰ ÁPOLÁSI DÍJAT (ebben az esetben azonban az ápolási díj és a gyermekgondozási segély összege közötti különbözet folyósítható ápolási díj jogcímen
mert itt viszont csak a különbözet jár, a GYES és Ápolási összege között, tehát alapból a pénzem csak annyi lesz megint mint az ápolási és felesleges váltani...
vagy melyik részére gondolsz?
Szia,
Erre gondoltam.
Mert ezek így egymás után vannak írva:
NEM JOGOSULT A GYERMEKGONDOZÁSI SEGÉLYRE AZ, AKI RENDSZERES PÉNZELLÁTÁSBAN RÉSZESÜL KIVÉVE AZ ALÁBBI ELLÁTÁSOKAT: a) gyermekgondozási támogatás, a gyermekgondozási támogatás folyósítása mellett végzett kereső tevékenység után járó táppénzt, baleseti táppénzt, továbbá az 1993. évi III. törvény 43. §-a szerinti KIEMELT ÁPOLÁSI DIJAT vagy az 43/A. §-a szerinti EMELT ÖSSZEGŰ ÁPOLÁSI DÍJAT (ebben az esetben azonban az ápolási díj és a gyermekgondozási segély összege közötti különbözet folyósítható ápolási díj jogcímen ) b) a társadalombiztosítási nyugellátást, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szerint társadalombiztosítási nyugellátással egy tekintet alá eső ellátást, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást, a Magyarországon nyilvántartásba vett egyháztól egyházi, felekezeti nyugdíjat, a korhatár előtti ellátást, a szolgálati járandóságot, a balettművészeti életjáradékot, az átmeneti bányászjáradékot, továbbá a rehabilitációs járadékot, rokkantsági járadékot, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait, a bányászok egészségkárosodási járadékát; FONTOS VÁLTOZÁS: A 2014. január 1-től a korábban született gyermek után folyósított ellátások és a 2014 ben született gyermek után járó ellátások egyidejűleg járnak az alábbiak szerint: A SZÜLŐ A KÜLÖNBÖZŐ KORÚ GYERMEKEI JOGÁN A GYES-T, A TERHESSÉGI-GYERMEKÁGYI SEGÉLYT VALAMINT A GYERMEKGONDOZÁSI DÍJAT (GYED) EGYIDEJŰLEG IS IGÉNYBE VEHETI. A GYERMEKGONDOZÁSI SEGÉLYRE VALÓ JOGOSULTSÁG EGYIDEJŰLEG LEGFELJEBB KÉT GYERMEKRE TEKINTETTEL ÁLLHAT FENN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!