Második gyerek után hogy számolják a gyedet?
Figyelt kérdés
19,5 hónap van a két gyerekem között. Kaptam egy levelet az államkincstártól, ami azt írja, hogy napi 500 forinttal kevesebb lenne a T-Gyásom, mint most a gyedem, akkor a gyedem még kevesebb lesz. Ez elég elkeserítő. Nem értem az egészet. Most beszéltem a barátnőmmel, aki zsinórban a harmadik babájával van otthon és ugyanannyi T-gyást kap a harmadik után, mint az első baba után. Ez akkor hogy lehet? Azt mondja, hogy a munkabér után kell, hogy számolják a T-gyást és gyedet, nem pedig a előző évi gyed után, mert akkor Ő is mindig egyre kevesebbet kapna. Eléggé el vagyok keseredve emiatt... Van olyan, aki kapott már így és tudja pontosan hogy számolják?2013. dec. 28. 10:41
1/3 anonim válasza:
A második gyerek után a tgyás alapja a szerződés szerinti béred. Sajnos lehet kevesebb, ha az első gyerek előtt sok nem rendszeres jövedelmed volt (jutalom, túlóra, jutalék, stb). Nem az előző évi gyed alapján számolják.
2/3 anonim válasza:
Lamaradt, hogy 180 bérezett nap híján a tgyás alapja is csak max. a minimálbér kétszerese lehet. De ha a szerződés szerinti béred ennél kevesebb, akkor az az alap.
3/3 anonim válasza:
Lemaradt, hogy 180 bérezett nap híján a tgyás alapja is csak max. a minimálbér kétszerese lehet. De ha a szerződés szerinti béred ennél kevesebb, akkor az az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!